Internet of Things

Doormiddel van chips en sensoren is het tegenwoordig mogelijk om objecten met het internet te verbinden. Hierdoor kunnen gegevens verzameld worden om vervolgens opgeslagen te worden. Én de objecten kunnen zelfs ook op afstand aangestuurd worden.

Deze wijze van online communiceren wordt Internet of Things (IoT) genoemd.

De verschillende mogelijkheden

Van chips in brievenbussen of ondergrondse vuilnisbakken om een seintje door te geven wanneer deze vol zit. Tot e-scooters, gemalen, airconditioners of juist thermostaten. De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Elk apparaat of object kan ‘smart’ gemaakt worden.

De kans is daarom groot dat er ook een IoT-oplossing voor uw bedrijf bestaat om de werkzaamheden soepel te laten verlopen. Maar hoe bepaalt u wat de meeste waarde biedt? De IoT specialisten Axoft gaan hier graag met u over in gesprek!

M2M = Connectiviteit

Machine-to-machine (M2M) maakt de communicatie van apparaten en machines op afstand mogelijk. Hiermee wordt bedoeld dat u niet meer fysiek naar de apparaten en machines op locatie hoeft te gaan. Maar deze op afstand uitgelezen kunnen worden. De gemeten data wordt vervolgens draadloos via de cloud uitgewisseld met het netwerk. Hierdoor heeft u 24/7 beschikking over betrouwbare informatie van uw materiaal én kunnen eventuele storingen vliegensvlug verholpen worden.

LoRa

LoRa staat voor Low Power Wide Area Networks. Dit is een energiezuinig netwerk specifiek voor IoT-toepassingen waarbij apparaten en objecten die weinig data gebruiken met het internet verbonden worden. De desbetreffende apparaten en objecten worden voorzien van een LoRa-chip en draadloze sensor.

Door middel van twee penlite-batterijen kan vervolgens tot 10 jaar lang data worden verzonden van het object op locatie naar het netwerk. Dit maakt LoRa een energiezuinige en onderhoudsarme oplossing voor objecten en apparaten die maar zo en nu en dan data hoeven te ontvangen of verzenden.

Eenvoudig, voordelig én efficiënt

Omdat u beschikking heeft tot real-time informatie op afstand én u vaste kosten per object, per maand betaalt, wordt IoT beschouwd als eenvoudig, voordelig én efficiënt.