Whatsapp met ons

Update WhatsApp om ernstig lek tegen te gaan!
Nieuws 5 juni 2019

Update WhatsApp om ernstig lek tegen te gaan!

Een groot percentage WhatsApp gebruikers hebben een ernstig beveiligingslek niet gepatcht. Dit betekent dat zij nog gebruik maken van een verouderde versie van WhatsApp, waardoor zij extra kwetsbaar zijn voor skyware.

Dankzij het beveiligingslek te misbruiken werd het voor aanvallers mogelijk om slachtoffers via WhatsApp te bellen. De aanval werkte zowel tegen iOS als Android. WhatsApp heeft inmiddels een beveilingsupdate doorgevoerd. Ondanks de beschikbaarheid van de patch, zijn veel WhatsApp-gebruikers nog steeds kwetsbaar, zo laat securitybedrijf Wandera tegenover Silicon UK weten.

Zowel iOS als Android

Voornamelijk iOS-gebruikers blijken een kwetsbare versie te gebruiken. Maar ook blijkt het dat de meeste Androidgebruikers niet up-to-date zijn. Wandera liet weten dat er op 80,2% van de iOS WhatsApp-gebruikers een kwetsbare versie draait. Bij Android is dit percentage 55,4%.

Het probleem is opgelost in WhatsApp:
– voor Android voor versie 2.19.134.
– business voor Android vanaf versie 2.19.44.
– voor iOS vanaf versie 2.19.51.
– Business voor iOS vanaf verie 2.19.51.
– voor Windows Phone vanaf versie 2.18.348.
– voor Tizen vanaf versie 2.18.15.

Mobile Device Management

Om dit in de toekomst voor te zijn, raden wij u aan om de updates goed in de gaten te houden. Axoft kan dit dankzij Mobile Device Management eventueel ook voor u doen.

Met Mobile Device Management (MDM) kunnen alle mobiele devices op afstand beheerd worden. Vanaf één centrale plek wordt software op de apparaten geconfigureerd, updates en beveiligingsmaatregelen gepusht (zoals encryptie en wachtwoorden). En kunnen er stappen worden ondernomen bij verlies of diefstal. Om datalekken te voorkomen kan een device namelijk met op afstand geblokkeerd of zelfs gewist worden.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over de dienst Mobile Device Management, neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Axoft.

Bron: Security.nl