Whatsapp met ons

Bedrijfsnetwerk niet altijd veilig
Nieuws 30 augustus 2018

Bedrijfsnetwerk niet altijd veilig

Is jouw organisatie goed beveiligd online? Weet je het zeker? Onderzoekers van het Kaspersky Lab is het namelijk gelukt om bij 86% van de geanalyseerde organisaties de hoogste privileges in het interne netwerk te bemachtigen. Dat blijkt uit het rapport ‘Security assessment van bedrijfsinformatiesystemen in 2017′ van het Kaspersky Lab. Hun jaarlijkse onderzoek, moet organisaties wereldwijd inzicht geven in mogelijke kwetsbaarheden in hun netwerken om financiële-, operationele- en reputatieschade te voorkomen.

Ze kwalificeren het algemene beschermingsniveau tegen cyberaanvallen bij 43% van de bedrijven als laag of extreem laag. De oorzaak lag opvallend vaak bij kwetsbare webapplicaties (73%). Wat verder opvalt uit de onderzoeksresultaten is dat het algemene beschermingsniveau tegen cyberaanvallen bij 43% van de geanalyseerde bedrijven als laag of extreem laag wordt gekwalificeerd.

Volgens het onderzoek zit bij webapplicaties van overheidsinstanties de grootste kwetsbaarheid. Elke geanalyseerde applicatie bevat(te) risicovolle kwetsbaarheden. Daarentegen blijken juist de e-commercetoepassingen veel beter beschermd te zijn tegen mogelijke cybercriminaliteit, dit betreft slechts iets meer dan een kwart. Daarmee behoren e-commerce-toepassingen tot de best beschermde applicaties.

Benieuwd hoe je jouw organisatie het beste kunt beschermen? Neem contact op.

Bron: Computable