Whatsapp met ons

Digitale weerbaarheid verbeteren met deze waardevolle wins
Nieuws 31 januari 2022

Digitale weerbaarheid verbeteren met deze waardevolle wins

In een wereld vol slimme cyberdreigingen is digitale weerbaarheid onmisbaar. Je gegevens bevinden zich immers op steeds meer plekken. Waar je collega’s ook werken, security moet zo min mogelijk zorgen opleveren. Maar wat moet je daar nou voor doen? Axoft-collega Joachim Hodes deelt vijf tips waarmee je je security in één keer goed aanpakt, zonder ingewikkelde poespas eromheen.

Tip #1 ‒ Bouw je eigen ‘human firewall’

Naast de techniek zijn je collega’s het belangrijkste onderdeel van je digitale weerbaarheid. Hoe meer kennis zij hebben over risico’s, hoe veiliger ze werken. Daarmee creëer je een ijzersterke basis voor je security. Wij helpen je met het bouwen van zo’n ‘human firewall’, onder andere via onze Axoft EASY Security Awareness-trainingen. Wat we je collega’s leren? Onder andere hoe ze phishing-mails herkennen, melden en waarom het verre van slim is om niet-geüpdatete apparaten uit die kast op kantoor te gebruiken. Lees hier meer over vijf beruchte security fouten en hoe u het wél goed oppakt.

Tip #2 – Sla wachtwoorden beveiligd op (niet in je hoofd)  

Nog altijd zijn er collega’s die hetzelfde wachtwoord voor diverse accounts gebruiken, of deze op post-its aan de monitor hangen. Erg onverstandig, want dat kan al snel leiden tot datalekken en ongeoorloofde toegang. Voorkom deze ellende en werk slimmer door te kiezen voor de Axoft EASY Password Manager. Hiermee staan al je wachtwoorden in een beveiligde online container. Dat is niet alleen veilig, maar ook hartstikke makkelijk, omdat je door automatische invulling ook een stuk sneller inlogt.

Tip #3 ‒ Hybride werken? Richt je security op je endpoints

Endpoints, zoals laptops en smartphones, bevinden zich steeds vaker buiten de security van je bedrijfsnetwerk. En dat maakt ze kwetsbaar. Om die reden groeit de focus op de beveiliging van endpoints zélf. Een mooie oplossing hiervoor is Axoft EASY Antivirus. Hiermee houd je alle endpoints weerbaar tegen dreigingen als malware en hackpogingen. Daarmee is deze oplossing ideaal voor de thuiswerker, die thuis of onderweg niet altijd beschikt over dezelfde security als op kantoor.

Tip #4 ‒ Houd smartphones op afstand up-to-date

De smartphone mag natuurlijk niet ontbreken in het securitybeleid van de organisatie. De apps en data erop houden collega’s productief en bereikbaar. Hoe beheer je die apparaten nou op afstand? Ons antwoord: met de beheeroplossing Axoft EASY MDM. Apps, security en toestelinstellingen update je in een handomdraai, en voor alle toestellen tegelijk. Je weet zeker dat je toestellen altijd up-to-date zijn en laat je collega’s langdurig veilig en makkelijk werken. Wel zo prettig!

Tip #5 – Zorg dat de gegevens in je mail binnenboord blijven  

Je mailbox is een rijke bron aan gevoelige data. Denk alleen al aan de hoeveelheid gegevens van collega’s en klanten die je dagelijks verwerkt. E-mailbeveiliging is dan ook zeker geen overbodige luxe. Een goede manier om mailen veilig te houden, is via Axoft EASY Mail Security. Deze oplossing scant onder andere alle inkomende en uitgaande mails. Je minimaliseert dreigingen als malware en phishing, en het risico dat gevoelige informatie per abuis naar verkeerde personen wordt doorgestuurd.

Ook een stuk zorgelozer werken?

Je kernactiviteiten ‒ daar wil je je op kunnen richten. Alle IT-werkzaamheden die daar niets mee te maken hebben, nemen wij daarom van je over zoals bijvoorbeeld het stuk digitale weerbaarheid. Je profiteert niet alleen van advies en oplossingen op maat, maar hoeft je ook niet bezig te houden met beheer. Lekker makkelijk, en bovendien tijdbesparend. Zie jij dat ook wel zitten? Laat het ons weten, en we regelen het voor je.

Joachim Hodes – Product- en partnermanager