Whatsapp met ons

MDM oplossingen: de vijf handigste functies om zakelijke smartphones op afstand te beheren
Nieuws 5 oktober 2020

MDM oplossingen: de vijf handigste functies om zakelijke smartphones op afstand te beheren

Uw collega’s moeten de hele dag op hun smartphone kunnen vertrouwen. Dat lukt alleen als toestellen op afstand beheerd kunnen worden. Mobile device management of te wel MDM oplossingen maken smartphonebeheer mogelijk. Welke functies met name bijdragen aan de functionaliteit en veiligheid? Collega Steven Rietveld zet er graag vijf voor u op een rijtje, en de voordelen die MDM van Axoft daarmee uw organisatie biedt.

 1. Uitrollen van updates op afstand
  Het zou natuurlijk onlogisch zijn als uw collega’s zich bij uw servicebalie moeten melden om de smartphone te updaten. Met MDM oplossingen van Axoft kan dat gewoon op afstand. Apps, instellingen en wallpapers update u binnen enkele klikken, en wanneer u dat wilt. Dus ook buiten kantooruren of in het weekend. Uw collega’s profiteren zo doorlopend van de laatste functies en beveiligingsupdates.
 2. Bepaal hoe toestellen worden gebruikt
  Het uitschakelen van bepaalde mogelijkheden kan bijdragen aan productief en veilig werken. Een voorbeeld is het uitschakelen van de mogelijkheid om te verbinden met openbare wifi-netwerken. Een andere populaire toepassing is het beperken van app-downloads tot officiële bronnen. Hiermee wordt voorkomen dat zaken als malware en hacks invloed hebben op het toestelgebruik en de dataveiligheid. Ook op die manier werken uw collega’s een stuk prettiger door.
 3. Scheiden van zakelijke en privégegevens
  Productief werken kan alleen als zakelijke data op het toestel goed is beveiligd, en veilig blijft. Door het scheiden van zakelijke en privégegevens gaat dat makkelijker. U maakt bijvoorbeeld heel eenvoudig een container aan waarin u uw zakelijke apps en bestanden plaatst. Deze zijn daardoor afgeschermd van privé-apps, die geen toegang hebben tot deze data. Dat draagt niet alleen bij aan de dataveiligheid; ook maakt dit het uitgeven van zakelijke toestellen voor privégebruik makkelijker.
 4. Toestellen op afstand wissen
  Ook al bent u tot in de puntjes beveiligd, tegen verlies en diefstal is helaas niemand opgewassen. Ook in die gevallen biedt de MDM oplossingen van Axoft uitkomst. U kunt toestellen namelijk op afstand blokkeren en wissen. U weet daardoor zeker dat niemand met uw data aan de haal gaat. Ook kunt u ervoor zorgen dat specifieke instellingen automatisch terug worden geplaatst na het wissen. Uw toestellen zijn daardoor nutteloos in de handen van ongewenste gebruikers.
 5. Nieuwe toestellen zijn snel gebruiksklaar
  Ook Via MDM kunt u toestellen voorzien van een zogenaamd toestelprofiel. Zo’n profiel bevat allerlei toestellen die u vooraf zelf heeft bepaald. Deze profielen zet u met een klik op nieuwe toestellen, bijvoorbeeld van uw nieuwe collega. Deze kan daardoor meteen aan de slag zonder dat tijdrovend beheer een obstakel is. Dat draagt natuurlijk flink bij aan de productiviteit.

Axoft IT & Telecom maakt uw smartphonebeheer veel eenvoudiger
Wilt u ook profiteren van de beheers- en kostenvoordelen die MDM kan bieden? Axoft staat voor u klaar met de Axoft EASY Mobile Device Management oplossing. Uw mobiele omgeving richten wij flexibel, efficiënt en toekomstvast in, waardoor u alles uit uw mobiele omgeving haalt.

Steven Rietveld – accountmanager

Haal nog meer uit uw zakelijke smartphone