Whatsapp met ons

Dataveiligheid ontbrak bij debat
Nieuws 19 mei 2017

Dataveiligheid ontbrak bij debat

In de aanloop naar de afgelopen verkiezingen zijn dataveiligheid, cybercrime en online privacy onderbelichte onderwerpen gebleven.

Zowel de particuliere-, als de publieke sector hebben sinds jaar en dag te maken met groeiende hoeveelheden data. Echter lijkt het erop dat de veiligheid van data vaak vergeten of misschien wel onderschat wordt. Hierdoor worden er nog altijd veel te veel computers en zelfs telefoons gehackt, wat kan leiden tot dataverlies en/of -afname. Soms zelfs zonder dat de eigenaar van de gehackte computer dit door heeft.

Aangezien dataveiligheid een belangrijk onderwerp is, zou je denken en verwachten dat de beveiliging van data en de digitale infrastructuur daarom hoog op de agenda zouden staan in televisiedebatten en andere politieke events. Jammer genoeg bleven deze onderwerpen helaas onbenoemd.

Als grootafnemer van beveiligingsproducten en -diensten in Nederland (30 procent) kan de overheid het bedrijfsleven laten zien hoe goede beveiliging moet worden aangepakt. Ondanks dat zouden wetgeving en toezicht verscherp moeten worden. De overheid zet belangrijke stappen richting een voorbeeldrol, maar er is tegelijk ook nog genoeg werk aan de winkel.

Axoft staat voor je klaar om jouw cloudopslag te verzorgen en je veiligheid te garanderen.

Axoft IT & Telecom | 088 221 0800