Whatsapp met ons

Veilig mailen en communiceren vraagt om focus op de persoon
Nieuws 20 juli 2021

Veilig mailen en communiceren vraagt om focus op de persoon

Het up-to-date houden van security omvat meer dan technologie alleen. Daar vertellen we u waarschijnlijk niets nieuws mee. Technische maatregelen kunnen nog zo sterk zijn, het is uiteindelijk de mens die de belangrijkste schakel is. Zo is het belangrijk dat er focus ligt op veilig mailen communiceren. Daarom hanteert Axoft een mensgerichte benadering bij ieder securityvraagstuk. We vertellen graag waarom we dat doen en wat de voordelen zijn voor uw dienstverlening.

Securityfocus vaak te eenzijdig

Bij security denken we vaak het eerst aan de technische kant daarvan. Firewalls, antivirussoftware en mobile device management zijn daarvan klinkende voorbeelden. Onmisbare zaken, maar niet toereikend; ze vormen krachtige perimeters voor dreigingen van buitenaf, maar zijn niet altijd afdoende voor interne risicofactoren. En juist daar valt nog een wereld te winnen. U bereikt het middels mensgerichte bewustwording en sturing.

Bewustwording vermindert securityrisico’s

De manier waarop collega’s werken bepaalt het succes van uw security. Dat werkt op twee manieren. De eerste is bewustwording: niet iedere collega heeft in de gaten wanneer hij of zij onveilig werkt. Denk aan het downloaden van malafide bijlagen, het klikken op phishing-mails of het doorsturen van zakelijke e-mail naar privéaccounts. Hoe hoger de mate van bewustzijn, hoe veiliger er gewerkt wordt. Onmisbaar in deze tijden waarin thuiswerken de norm is.

Sturing biedt security op maat

Met sturing bedoelen we het persoonsgericht inregelen van security. Denk aan het op maat beveiligen van e-mailaccounts en communicatie op basis van regels, permissies en devices op de werkplek. Niet iedere collega maakt immers gebruik van dezelfde tools, of werkt op dezelfde manier. Via sturing kan security beter in lijn worden gebracht met de individuele eindgebruiker, in plaats van een one-size-fits-all-benadering. Quick wins waarmee u al snel het verschil maakt op securitygebied.

Sterke focus op kritische securityvlakken

Techniek, processen en de mens; ze vormen de heilige drie-eenheid in ieder securityvraagstuk. Om die reden zetten we bij Axoft niet alleen hoog in op de techniek, maar ook op het persoonlijke vlak. Dat doen we door te kijken naar de koers van uw organisatie en de manier waarop uw collega’s werken. We gaan graag met u en hen in gesprek om te kijken waar mogelijkheden tot verbetering liggen. Op die manier vormen uw collega’s snel een ijzersterke securitybuffer. Daarmee weet u zich verzekerd van ononderbroken productiviteit en bereikbaarheid.

Laat uw collega’s veiliger werken

Veilig mailen en communiceren; het hoeft niet moeilijk te zijn. Axoft zorgt ervoor dat risicofactoren in uw e-mail en communicatie worden geminimaliseerd. Dat doen we onder andere met de hoogwaardige oplossingen van Mimecast, specialist op het gebied van e-mailsecurity. Wilt u dat ook? Neem dan contact met ons op, en we maken het voor u mogelijk.

Joachim Hodes – Product‑ & Partnermanager