Whatsapp met ons

Waarom sterke e-mail security absoluut noodzakelijk is
Nieuws 24 juli 2021

Waarom sterke e-mail security absoluut noodzakelijk is

Wist u dat een groot deel van alle securitydreigingen via e-mail binnenkomt? In 2020 zorgden dreigingen als ransomware en phishing-mails door het thuiswerken zelfs voor nog meer risico. Dat wordt benadrukt door het The State of E-mail Security 2021-rapport van securityspecialist Mimecast. Axoft deelt enkele belangrijke bevindingen met u.

Thuiswerken vergroot risico op cyberdreiging 

Cybercriminelen zijn verzot op slecht beveiligde thuiswerkplekken en e-mailaccounts. Dat is ook logisch, want e-mail brengt hen direct in contact met collega’s. Inspelen op kennisgebrek en ondermaatse security is dan ook een effectieve manier om cyberellende te veroorzaken. Zo meldde 62 procent van de organisaties in 2020 een toename aan frauduleuze phishing-mails. Toch traint slechts 11 procent van de organisaties collega’s op het herkennen daarvan. We hoeven u niet uit te leggen wat de risico’s hiervan kunnen zijn. Kennisverbetering en up-to-date security zijn dan ook onmisbaar.

Versleutelde data, ook na betaling

Ook ransomware is al jaren een uiterst schadelijke en frustrerende cyberdreiging. Deze gijzelsoftware versleutelt uw bestanden en maakt ze zogenaamd na losgeldbetaling weer toegankelijk. Dat laatste is overigens allesbehalve een garantie, zo blijkt uit het rapport; maar liefst 53 procent van de bedrijven werd in 2020 slachtoffer van ransomware, maar slechts een derde daarvan kreeg na betaling weer toegang tot bestanden, zie afbeelding. Voorkom deze ellende en update uw security vandaag nog.

Forse financiële schade door downtime

Het oplossen van downtime als gevolg van een securitydreiging is niet zomaar even gepiept. Sterker, de gemiddelde downtime na zo’n incident bedraagt vijf dagen. Dat zijn vijf dagen waarin u niet of nauwelijks productief bent, terwijl uw operationele kosten gewoon doorlopen. De kosten voor het oplossen van de dreiging komen daar nog bovenop. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het benadrukt nogmaals de noodzaak voor up-to-date security, zodat u zorgeloos aan de slag blijft.

De top-drie dreigingen voor bedrijven

Als afsluiter is het interessant om eens te kijken naar wat bedrijven zelf als grootste uitdagingen op securitygebied beschouwen. Voor 52 procent zijn dat de steeds geavanceerdere aanvallen, die niet altijd tijdig worden opgemerkt. 50 procent van de organisaties deelt dat securitynaïeve collega’s een serieus risico vormen voor de dataveiligheid. Op plek drie staat de toenemende hoeveelheid aanvallen, wat benadrukt dat cybercrime nu en morgen een niet te onderschatten risico vormt.

Loop geen onnodig risico

Cijfers liegen niet. Nu we steeds flexibeler werken, is up-to-date e-mail security simpelweg onmisbaar. Axoft ondersteunt u hierin. Dat doen we met hoogwaardige oplossingen, zoals van securityspecialist Mimecast, en onze eigen mensgerichte benadering. Security is immers een symbiose tussen techniek en de mens. Deze focus zorgt ervoor dat u zich om uw e-mail en communicatie geen zorgen meer hoeft te maken. Maak vandaag nog een afspraak voor advies op maat.

Joachim Hodes – Product- & Partnermanager