Whatsapp met ons

Welke internetverbinding past bij úw bedrijf? De belangrijkste verschillen tussen DSL, kabel en glasvezel
Nieuws 17 mei 2021

Welke internetverbinding past bij úw bedrijf? De belangrijkste verschillen tussen DSL, kabel en glasvezel

Past uw internetverbinding nog wel bij uw organisatie? Nu we steeds digitaler en flexibeler werken, is de juiste internetverbinding belangrijker dan ooit. Maar welke verbinding past het beste bij uw wensen en eisen? En waar moet u zoal op letten bij de keuze? Ricardo zet drie zakelijk relevante verbindingen op een rijtje, en wat ze voor uw organisatie kunnen betekenen.

Kijk naar de lange termijn

Het kiezen van de juiste verbinding is afhankelijk van diverse factoren. Belangrijk is dat u niet alleen kijkt naar wat u nu nodig heeft, maar ook straks. U wilt immers dat uw collega’s optimaal kunnen werken, ook als uw zakelijke behoeften veranderen. Een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen:

  • Hebben mijn collega’s weleens last van storingen?
  • Hoe zorg ik dat mijn verbinding snel en stabiel blijft als mijn behoeften veranderen?
  • Ik ben meer apps gaan gebruiken. Past mijn verbinding nog wel bij mijn werkwijze?
  • Hoe eenvoudig kan ik opschalen in capaciteit als dat nodig is?
  • Hoe weet ik zeker dat kosten en gebruik in verhouding zijn?

De belangrijkste verschillen en voordelen per verbinding

DSL – geschikt voor de belangrijkste toepassingen

DSL is de bekende internetverbinding die via het kopernetwerk loopt. Deze verbinding haalt in theorie een snelheid van 100 Mbit/s. Hiermee is DSL ideaal voor organisaties die wel goed willen internetten, maar geen behoefte hebben aan extreme bandbreedte of hoge snelheden. Denk aan organisaties met relatief weinig werkplekken of geringe internetbehoeften. Handig om te weten is dat de downloadsnelheid bij DSL hoger is dan de uploadsnelheid, en dat de afstand tussen werkplek en wijkcentrale de werkelijke snelheid beïnvloedt.

DSL in de praktijk

DSL is geschikt voor de belangrijkste zakelijke toepassingen. Denk aan videobellen, het maken van back-ups in de cloud en bestanden downloaden. Wilt u ruimere bandbreedte, meer stabiliteit of hogere snelheden, dan zijn glasvezelinternet of kabelinternet de betere keuzes.

Kabelinternet – stabiel en breed beschikbaar

Kabelinternet doet een schepje boven op DSL. Deze verbinding loopt via de coaxkabel, biedt hogere snelheden en is veel stabieler, waardoor er minder risico is op snelheidsverlies en andere verstoringen. De snelheden van kabelinternet liggen gemiddeld rond de 500 Mbit/s. Net als bij DSL ligt de uploadsnelheid wel lager dan de downloadsnelheid. Een pluspunt ten opzichte van DSL is dat de snelheid van kabelinternet niet afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale en iets minder storingsgevoelig is.

Kabelinternet in de praktijk
Zorgeloos multitasken, snel grote bestanden versturen en videobellen in hoge beeldkwaliteit; kabelinternet maakt het mogelijk. Daarmee is het een ideale verbinding om op kantoor gemakkelijk online te werken op een groot aantal werkplekken tegelijk. Kabelinternet is daarmee een populaire verbinding voor een breed aantal organisaties.

Glasvezelinternet – razendsnel en toekomstbestendig

Van alle verbindingen is glasvezelinternet verreweg het snelst en het meest stabiel. Deze verbinding stuurt data met de snelheid van het licht over een fiberglaskabel. Met synchrone up- en downloadsnelheden tot wel 1000 Mbit/s is het dé verbinding voor de toekomst. Glasvezel kent bovendien nagenoeg geen verstoringen, is extreem stabiel en eenvoudig schaalbaar.

Glasvezelinternet in de praktijk
Organisaties die steeds verder digitaliseren zitten goed met het betrouwbare glasvezelinternet. Eindeloos multitasken, videobellen met meerdere personen tegelijk, zware bestanden up- en downloaden… Het verloopt eenvoudig en snel. Ook thuiswerken verloopt een stuk gemakkelijker via glasvezel. Het is dan ook geen verrassing dat glasvezelinternet snel aan populariteit wint en in de nabije toekomst zal uitgroeien tot dé standaard voor zakelijk Nederland.

Axoft helpt u bij de keuze

Uw internetverbinding moet gewoon werken, en u wilt daarbij in één keer de juiste keuze maken. Dat vinden wij niet meer dan logisch. Daarom ondersteunen wij u van a tot z bij dit proces. Samen met u kijken we welke verbinding het beste past bij uw zakelijke koers. U weet zeker dat u direct de meest geschikte verbinding in huis haalt en daarvoor nooit te veel betaalt. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Ricardo de Rijcke – Commercieel Manager