Whatsapp met ons

Zo upgradet Mimecast je Microsoft 365-e-mailbeveiliging
Nieuws 22 november 2022

Zo upgradet Mimecast je Microsoft 365-e-mailbeveiliging

Meer dan 90% van alle digitale aanvallen verloopt via e-mail. Is jouw dagelijkse e-mailverkeer goed beveiligd tegen een mailaanval met ransomware, identiteitsfraude of phishing? Met behulp van Mimecast hoef je hier niet bij stil te staan: alles wordt voor je geregeld. Wij sommen de grote voordelen van Mimecast in combinatie met Microsoft 365 voor je op.

De gevaren van e-mail

Of het nu een phishingactie is, een bericht met ransomware, identiteitsfraude of een andere gemailde aanval; de beveiliging van het bedrijf moet ook hier volledig op orde zijn. Hoewel Microsoft 365 veel mogelijkheden en werkgemak biedt, is het helaas niet sterk genoeg om alle kritieke cyberbeveiligingen af te schermen. Een kleine 11% van de gevaarlijke e-mailaanvallen glipt alsnog door de stevige E5-beveiligingsmaatregelen die Microsoft bevat. Hoewel dit percentage laag klinkt, wil je voor het bedrijf natuurlijk niets dan het allerbeste.

Mimecast: naadloze integratie en extra bescherming

Mimecast is de meest veilige en gemakkelijke manier om alle aanvallen via de e-mail te onderscheppen. Met een uitgebreid pakket aan oplossingen voor gevaren in de e-mailcommunicatie kun je met een gerust hart door blijven werken. Hier is weinig kennis van zaken voor nodig: Mimecast is een van de meest gebruikersvriendelijke oplossingen om mee te werken. Van de gemakkelijke integratie tot uitgebreide mogelijkheden om naadloos met je huidige Microsoft 365-omgeving te verbinden.

Hoe Mimecast jouw e-mails veilig houdt

Mimecast is niet zomaar een handige extra voor jouw mailverkeer en gaat veel verder dan andere diensten en services op dit gebied.

  • Door een AI-gedreven detectie worden volledig geautomatiseerd alle e-mailbedreigingen onderschept. Op deze manier ben je verzekerd van een doorlopende bescherming tijdens de alledaagse werkzaamheden.
  • Mimecast is niet alleen eenvoudig te implementeren, maar ook enorm gemakkelijk te beheren en naadloos toe te voegen aan iedere Microsoft 365-omgeving. Je verliest dus niets bij het integreren: je zorgt enkel voor verrijking en een extra laag security.
  • Mailtje of bijlage kwijt, per ongeluk verwijderd of afgesloten door ransomware? Met de standaard Microsoft-instellingen kun je maximaal 30 dagen je mail terughalen, SharePoint-data blijft maximaal 93 dagen bewaard. Met Mimecast zorg je voor een continue synchronisatie van al het data- en mailverkeer. Alle gegevens blijven onbeperkt opgeslagen in de beveiligde cloud: zo heb je altijd alle bestanden beschikbaar en paraat.
  • Ongeacht hoe je jouw bestaande e-mail- of IT-dienst met Microsoft 365 hebt opgezet, Mimecast is altijd een goede extra aanvulling op nagenoeg ieder securityvlak.

Regel een zorgeloze e-mailbeveiliging met Axoft

Mimecast is de perfecte securityaanvulling voor iedere werkomgeving met Microsoft 365. Wil je weten hoe deze slimme dienst jou en je collega’s veiliger laat werken? Neem contact met ons op voor meer advies op maat.