Whatsapp met ons

2000 senioren in contact met familie door gratis tablets
Nieuws 27 maart 2020

2000 senioren in contact met familie door gratis tablets

Al meer dan vijfhonderd senioren in verzorgings- en verpleeghuizen in Amsterdam, Rotterdam, Monster en Breda staan weer in contact met hun vrienden en familie en al meer dan dertig zorginstellingen hebben een verzoek ingediend bij Helpdigitaal. Komend weekend ontvangt een nieuwe groep instellingen een tablet. Hiermee worden in totaal tweeduizend bewoners bereikt.

Vanwege de coronacrisis moet fysiek menselijk contact voor een langere periode dan gehoopt worden vermeden. Dit raakt senioren in verzorgings- en verpleeghuizen extra hard; zij mogen geen bezoek ontvangen.

Milah Wouters zag dit probleem in haar eigen omgeving en startte met haar ouders, die reeds op leeftijd zijn, om 19.00 uur het ‘voorleesuurtje’ via internet. Door middel van beeldbellen konden opa en oma toch hun kleinkinderen zien. Ze zag het plezier bij haar ouders en nam het initiatief om meer mensen te helpen met het zelfde probleem.

Ze richtte Helpdigitaal op, waarmee zij zorginstellingen met IT- organisaties verbindt waardoor met behulp van gratis tablets bewoners weer verbonden worden met hun dierbaren. Afgelopen zaterdag zijn de eerste vier zorginstellingen in Rotterdam, Breda, Monster en Amsterdam verrast met voor geïnstalleerde tablets voor hun bewoners. De tablets zijn uiterst eenvoudig in gebruik en beschikken alleen over whatsapp en de mogelijkheid om IT ondersteuning te krijgen op afstand.

Milah heeft dit kunnen doen met behulp van Avensus, Axoft, KPN, VTM, Datri en CloudConnected en zoekt nog meer partners die (tijdelijk) tablets willen doneren. Ook particuliere hulp is welkom.

www.helpdigitaal.nl

Milah Wouters is in het dagelijks leven adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij haar eenmanszaak Fairvent. Ze adviseert organisaties op het ontwikkelen van een MVO strategie en implementeert deze. Ze is 46 en woont met haar partner en zoontje in Amsterdam Noord, Holysloot.

Wat zijn de kernelementen van helpdigitaal:

Een simpele technische oplossing om zoveel mogelijk geïsoleerde ouderen en bewoners van instellingen te kunnen laten beeldbellen.
Voorwaarden zijn:

  • zo min mogelijk tot geen fysiek contact
  • zo min mogelijke (technische) handelingen voor zowel eindgebruiker als (zorg)medewerker
  • zo min mogelijk afhankelijkheid van het bestaande netwerk in de instelling

De middelen die helpdigitaal hiervoor inzet zijn:

  • een android tablet zoals bijvoorbeeld Samsung Galaxy Tab A of S2, Archos de Oxygen 101S
  • een telefoonnummer (SIMkaart) waarop familie, vrienden kunnen inbellen via whatsapp
  • op de tablet wordt een platform toegevoegd zodat er ondersteuning op afstand. Gedaan kan worden.

Contactgegevens

Helpdigitaal: Milah Wouters 06 20246461 | milah@helpdigitaal.nl

Avensus: Abram Schermer 06 53293180 Aschermer@avensusgroep.nl

Axoft: Paul Velders 0613854405 paul.velders@axoft.nl

VTM: Hans Olsthoorn 06-51959392 | hans.olsthoorn@vtmgroep.nl

Datri: Wouters Borst 06-13113755 wouter.borst@datri.nl

KPN: Kees Langerak kees.langerak@kpn.nl

CloudConnected: Perry Trienekens 020 303 6015 perry@cloudconnected.nl