Whatsapp met ons

5G netwerk in Nederland: alles wat u moet weten op een rijtje
Nieuws 4 september 2020

5G netwerk in Nederland: alles wat u moet weten op een rijtje

5G internet is een feit: deze revolutionaire mobiele internetverbinding is nu al beschikbaar in de Randstad. Binnenkort zal ook de rest van het land zich kunnen aansluiten op het toekomstvaste 5G netwerk. Zo zijn er ook al smartphones ontwikkeld waarmee u  5G ready bent. Een ontwikkeling die we verwelkomen bij Axoft, want 5G biedt ook zakelijk veel voordelen. Welke dat zijn? Daar vertelt onze collega Paul Velders graag meer over.

Landelijke dekking

5G komt nu echt langzaam uit de experimentele fase; KPN is al begonnen met de uitrol van haar 5G-netwerk. Nu al kan daarvan in bepaalde delen van het land, zoals de Randstad, gebruik van worden gemaakt. KPN heeft aangegeven nog vóór het einde van 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk te willen hebben. Deze ontwikkelingen zorgen voor steeds meer mogelijkheden. Koren op de molen van de ondernemer en beheerder die weten dat regeren vooruitzien is.

Hoe u profiteert van 5G via Axoft

De opvolger van 4G belooft mogelijkheden die tot voor kort ondenkbaar waren. Ongekend snelle verbindingen, de mogelijkheid om zeer veel apparaten met elkaar te verbinden én nieuwe manieren voor het automatiseren van allerlei processen. Dat lichten we natuurlijk graag even toe aan de hand van vijf praktische voordelen van 5G.

  1. Zeer snelle verbindingen: Apps, videobellen, bestanden downloaden en video streamen; zakelijk zijn we de hele dag online. Met 5G gaat dit alles nog veel sneller dan nu. Haperende verbindingen en andere storingsfactoren behoren nu echt tot de verleden tijd. Zo werken u en uw collega’s nog productiever en makkelijker.
  2. Veel beter bereik: Ten opzichte van 4G kent 5G een veel grotere capaciteit. Dat betekent dat u altijd goed bereik hebt, ook op drukke plekken. Met 4G kon dat nog weleens leiden tot onbereikbaarheid. Met 5G bent u altijd bereikbaar voor klanten en collega’s.
  3. Extreem weinig vertraging: De inzet van slimme, datagedreven netwerken en omgevingen neemt almaar toe. Denk bijvoorbeeld aan het Internet of Things (IoT), of het op afstand monitoren van cliënten binnen zorgomgevingen. 5G zorgt ervoor dat de data binnen deze netwerken nog sneller wordt verwerkt, met een vertraging van slechts een milliseconde. Hoe sneller data wordt verwerkt, hoe sneller en vooral efficiënter processen verlopen.
  4. Makkelijker grootschalige netwerken opzetten: Nauwelijks vertraging is zeker niet het enige voordeel van 5G voor slimme netwerken. Het maakt het ook mogelijk om meer apparaten te verbinden; grofweg een miljoen per vierkante kilometer. Dat maakt het mogelijk netwerken op echt grote schaal op te zetten. Een populair voorbeeld daarvan is natuurlijk de smart city met haar slimme straatverlichting en verlichte fietspaden. Zakelijk kunt u denken aan organisatiebrede IoT-netwerken die uw gehele energievoorziening verzorgen en aanpassen indien nodig.
  5. Inzet van 5G als back-upverbinding: Nu al wordt 4G veel ingezet al back-upverbinding. De belangrijkste processen blijven dan gewoon in de lucht als er storing is op de vaste internetverbinding. Met 5G kunt u voortaan alle online onderdelen van uw organisatie actief houden. Daardoor heeft u vrijwel nooit meer last van de ongemakken die storingen kunnen veroorzaken, zoals onbereikbaarheid en improductiviteit.

Meer weten over 5G?

Bent u benieuwd welke voordelen 5G uw organisatie kan bieden en waar u dan zoal op moet letten? Bij Axoft ondersteunen we u met raad en daad, met oplossingen die net zo toekomstvast als flexibel zijn. De koffie staat klaar op ons kantoor in Capelle aan den IJssel. Natuurlijk komen we ook graag langs op uw locatie. Maak online een afspraak. In de video hieronder legt Jacob Groote meer uit over 5G en wat het u biedt.

Met deze smartphone bent u 5G ready