Whatsapp met ons

Aanval op ernstig Windows RDP-lek
Nieuws 5 juni 2019

Aanval op ernstig Windows RDP-lek

Onderzoekers van Antivirusbedrijf McAfee zijn achter een ernstig beveiligingslek in Windows gekomen. Windows heeft het lek inmiddels gepatcht. Via het lek kunnen aanvallers kwetsbare systemen overnemen door alleen via het remote desktopprotocol (RDP) verbinding te maken.

De ernst van het lek werd beoordeeld met een 9,8

Vanwege de ernst van het beveiligingslek besloot Microsoft ook de reeds niet meer ondersteunde besturingssystemen zoals Windows XP en Server 2003 van een noodpatch te voorzien. Op het moment dat de beveiligingsupdate verscheen, was Microsoft nog niet bekend met exploits die wangebruik van de verzwakking maken.

Valthek, beveiligingsonderzoeker van McAfee, heeft op Twitter gemeld dat hij een exploit had ontwikkeld. Inmiddels heeft McAfee ook een demonstratie van de exploit gegeven.

Bedrijven worden aangeraden om de beschikbare beveiligingsupdate zo snel mogelijk te installeren. Verder is het advies om het remote desktopprotocol enkel binnen het eigen netwerk te gebruiken én iedereen binnen de organisatie hierover te informeren.

Neemt u een managed services Axoft EASY-werkplekbeheer af, dan loopt u geen enkel risico. De updates zijn automatisch uitgevoerd.
Voert u zelf de acties uit, maar wilt u dit liever uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Axoft!

Bron: Security.nl