Whatsapp met ons

Apple kondigt iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPad 7 aan
Nieuws 11 september 2019

Apple kondigt iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPad 7 aan

Apple heeft tijdens het Special Event de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPad 7 aangekondigd. Er is bovendien ook een nog grotere iPhone 11 Pro getoond: de iPhone 11 Pro Max.

Het design

Qua design lijkt de iPhone 11 op voorgaande iPhones. Het is voorzien van een 6.1 inch retina display met notch. Ook de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hebben geen grote wijzigingen wat betreft het uiterlijk. Wel zijn de displays groter: 5,8 inch voor de Pro en 6,5 inch voor de Pro Max. Deze toestellen zullen in midnight green, space grey, zilver en goud op de markt komen.

Meerdere camera’s

De twee camera’s op de achterkant van iPhone 11 zijn beide 12 megapixel. Hiermee kunt u (ultra) wide view-foto’s en video’s maken, wat betekent dat u altijd een groothoeklens bij u heeft.

Ook kunnen er 4K-video’s in 60 frames per seconde worden opgenomen. Met QuickTake kunt u een snelle video schieten en aan selfies (en Face ID) is ook gedacht. Dankzij de 12MP TrueDepth Camera kunt u selfies maken zoals u dat van de huidige iPhones gewend bent, maar zodra u de telefoon horizontaal omdraait zal het scherm verbreden. Verder is het mogelijk om met de nieuwe iPhone Slowfies te maken, wat slow-motion selfievideo’s zijn.

Op de Pro-variant van de iPhone 11 zitten maar liefst drie camera’s! Een 12 MP wide camera, een 12 MP telephoto camera en een 12 ultra wide camera waarmee u 120 graden kunt zien. Verder is het mogelijk om vier keer optisch te zoomen. Én zit er ook nog eens een nachtmodus op de telefoon, waardoor er meer op uw foto’s te zien is in een donkere omgeving.

Langere batterijduur

Apple belooft dat de nieuwe iPhone een batterijduur van een hele dag heeft en een uur langer meegaat dan die van de iPhone Xr. De batterij van de iPhone 11 Pro is nog beter: deze werkt 4 uur langer dan die van de iPhone Xs. De batterij van de iPhone Pro Max gaat volgens Apple 5 uur langer mee, dan die van iPhone Xs Max. Ook is er voor het eerst een snellaadsysteem geïntroduceerd voor iPhone. U laadt de iPhones op met een 18 Watt-oplader, wat vele malen sneller is dan die van de huidige iPhones.

Energiezuinigere A13 Bionic-chip

De nieuwe iPhones maken alle drie gebruik van de nieuwe en energiezuinigere A13 Bionic-chip. Dit is een snelle CPU waardoor de telefoon moeiteloos meerdere apps tegelijk kan draaien.

iPad 7

De nieuwste iPad 7 heeft een 10,2 inch retina display met 3,5 miljoen pixels. Het apparaat is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminum en weegt ongeveer een halve kilo. Verder is de iPad 7 te gebruiken met Apple Pencil en er zit een Smart Connector-aansluiting in voor een extern toetsenbord.