Whatsapp met ons

Apple lanceert nieuwe emoji’s
Nieuws 17 juli 2018

Apple lanceert nieuwe emoji’s

Fijne World Emoji Day 2018! Apple viert deze dag niet alleen met een definitieve preview van de komende emoji’s, maar liet ook de officiële foto’s van de Apple-topmensen omzetten naar Memoji’s.

Nieuwe emoji’s

Eerder dit jaar liet Apple al weten met nieuwe emoji’s te komen en vandaag presenteert Apple de definitieve selectie. De 70 nieuwe emoji-ontwerpen zijn gebaseerd op Unicode 11.0 karakters en bevat roodharigen, grijsharigen, mensen met krullend haar en mensen zonder haar. Daarnaast kun je binnenkort ook kiezen voor een superheld of juist zijn tegenstander. Ook dieren zijn niet vergeten. Zo zijn er nieuwe karakters voor de kangoeroe, kreeft, pauw en papegaai. Voor de sla, mango, cupcake en andere populaire items komen er ook nieuwe emoji’s en er zullen een aantal sportkarakters bijkomen.

Een aantal veelbesproken emoji’s hebben de ‘final cut’ niet gehaald. Zo komt er geen emoji met vraagtekens als ogen en is ook de ‘ok!’ emoji uit het arrangement. Verder was er ook sprake van emoji’s voor gehandicapten. Deze batch wordt echter doorgeschoven naar een latere update.

Apple-topmensen  als Memoji

Maar Apple was nog niet klaar. Later vandaag lanceerde ze Memoji’s van de top van Apple. Deze 3D-avatars, die hun debuut zullen maken in iOS 12, staan vandaag op de Leadership pagina van de Apple website in plaats van de foto’s. Mocht je dit artikel net te laat lezen, kun je de Memoji’s ook hier bekijken.

De nieuwe emoji’s worden gelanceerd tijdens een gratis update later dit jaar.