Whatsapp met ons

Axoft EASY Mobile Device Management: houdt waardevolle data veilig
Nieuws 23 maart 2021

Axoft EASY Mobile Device Management: houdt waardevolle data veilig

Wilt u uw data zo goed mogelijk beschermen? Natuurlijk zult u daar bevestigend op antwoorden. Maar weet u hoe u dat doet? En vergeet u ook de mobiele devices niet? Die zijn namelijk een bron van gevoelige bedrijfs- en klantdata die vaak over het hoofd wordt gezien. Gelukkig kunt u met Mobile Device Management de data op alle smartphones van uw medewerkers veilig houden. Collega Ricardo vertelt hoe dit werkt.

Al uw mobiele devices in beeld

Mobiele devices worden dagelijks gebruikt door u en uw collega’s om belangrijke informatie te delen en bespreken. Zowel zakelijke data als gesprekken moeten altijd zo veilig mogelijk opgeslagen worden. Dit om datalekken te voorkomen en cybercriminelen een stap voor te zijn. Met Axoft EASY MDM heeft u zicht op de instellingen, rechten en beveiliging van alle mobiele devices binnen uw bedrijf. Dit systeem is makkelijk te gebruiken door uw IT-manager of Office-manager en werkt naadloos samen met andere IT-oplossingen, zoals onze Axoft EASY-toolkit.

Beheer apps en rechten op afstand

Als u grip op uw bedrijfsdata wilt is het belangrijk om zeker te weten dat alle toestellen verantwoord gebruikt worden. Daarom kunt u met Axoft Easy MDM op afstand regels instellen voor al uw mobiele apparaten. Bijvoorbeeld dat alle toestellen gebruik moeten maken van een beveiligde VPN-verbinding, dat iedere gebruiker een wachtwoord moet instellen, en dat alleen door u vertrouwde apps geïnstalleerd kunnen worden. Natuurlijk kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen verschillende gebruikersgroepen: uw medewerkers van financiën hebben vanzelfsprekend andere apps en bestanden nodig dan uw salesafdeling.

Altijd up-to-date met een strak updatebeleid

Beveiligingsupdates zijn cruciaal voor de beveiliging van mobiele apparaten. Met Mobile Device Management kunt u ervoor zorgen dat alle apparaten binnen uw bedrijf op hetzelfde moment, buiten werktijd, de nieuwste software-update installeren. Dit kan direct als de update beschikbaar is, of op een later moment. Zo kunt u uitgebreid testen of uw bedrijfsapp nog werkt voordat u alle apparaten up-to-date brengt. Dit scheelt onnodige downtime die uw productiviteit beïnvloedt.

Scheid makkelijk persoonlijke en zakelijke data

Vooral nu thuiswerken de norm is zullen veel collega’s geneigd zijn om hun werkapparaten ook af en toe voor persoonlijke zaken te gebruiken. Met Axoft EASY MDM is het mogelijk om een harde scheiding tussen persoonlijke en zakelijke data te maken. Dit kan zelfs als uw medewerkers hun eigen telefoon gebruiken. In dat geval kunt u bedrijfsgegevens op de telefoon beveiligen, en makkelijk verwijderen in het geval van uitdiensttreding.

Al uw bedrijfsapparaten goed beveiligd?

Axoft IT & Telecom weet precies hoe u ongewenste indringers buiten de deur houdt. Met onze beveiligingsoplossingen bent u er zeker van dat uw data veilig is. Ons team betrouwbare experts zorgt ervoor dat uw security naadloos aansluit bij uw wensen en situatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Maak dan hier een afspraak.

Ricardo de Rijcke

Commercieel Manager

Lees hier meer over Axoft Mobile Device Management oplossing