Whatsapp met ons

Begint thuiswerken u tegen te staan? Met deze tips blijft u productief.
Nieuws 5 november 2020

Begint thuiswerken u tegen te staan? Met deze tips blijft u productief.

Hoe gaat het thuiswerken u af? Ondanks de vele voordelen is verplicht thuiswerken niet altijd even prettig. Zeker nu de dagen weer korter worden kan langdurig thuiswerken wat sneller leiden tot allerlei klachten en frustraties. Daar zit u natuurlijk niet op te wachten. We delen dan ook graag een aantal tips waardoor u lekker in uw vel blijft zitten en vol energie aan de slag blijft.

 • Werk met de juiste tools
  Thuis wilt u net zo makkelijk kunnen werken als op kantoor. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat u thuis over dezelfde mogelijkheden en tools beschikt. Denk aan de juiste mobiele hardware, apps, toekomstvaste beveiliging en toegang tot het bedrijfsnetwerk. Een volwaardige werkplek houdt u productief en kan een hoop frustratie en verlies van productiviteit voorkomen.
 • Richt uw werkplek zo comfortabel mogelijk in
  De inrichting van uw werkplek bepaalt voor een groot deel uw productiviteit. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd; houd uw werkplek daarom schoon en overzichtelijk. Zorg er ook voor dat u genoeg lichtinval heeft. Dat is niet alleen goed voor uw ogen, maar ook voor uw mentale welzijn. Verder is het belangrijk dat uw bureau en bureaustoel ergonomisch verantwoord zijn afgesteld. Daarmee voorkomt u pijnlijke nek- en rugklachten, en dat werkt net even wat fijner.
 • Maak de juiste afspraken met collega’s en familieleden
  Langdurig thuiswerken kan ten koste gaan van de binding met collega’s. Regelmatig even bellen of videovergaderen kan dat helpen tegen te gaan. Thuiswerkers doen er tevens goed aan solide afspraken te maken met partners en kinderen. Op die manier voorkomt u onnodige storingsmomenten en behoudt u uw focus. Onderhoud daarnaast uw contact met vrienden en familie. Sociaal contact is een krachtige manier om stress en eenzaamheid tegen te gaan. Lees hier meer over hoe u  efficiënt kan videovergaderen. 
 • Neem voldoende pauze gedurende de dag
  Ook bij thuiswerken is het belangrijk dat u genoeg pauzes neemt. Een uitstekende manier om fit en energiek te blijven is om in de middag even een blokje om te gaan. Thuiswerken kan ook een mooie gelegenheid zijn om gevarieerder te eten. U bent immers uit de haast van het kantoorleven, waardoor er meer ruimte ontstaat voor een bewuster eetpatroon. Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet voor niets een welbekend gezegde.
 • Wees niet te streng voor uzelf
  Eerlijk is eerlijk: het zijn gewoon even wat minder leuke tijden. Er is al spanning genoeg, dus is het niet verstandig uzelf te belasten met zaken die alleen maar meer stress opleveren. Werk daarom niet te lang door, neem af en toe eens een uurtje rust en probeer genoeg afleiding en beweging aan te houden. Verwijder zoveel mogelijk stressfactoren uit uw dag en blijf het gesprek aangaan met collega’s, familie en vrienden. Zo blijft u gezond, goedgehumeurd én productief.

Axoft biedt de juiste ondersteuning
Wij bieden alles wat u nodig heeft om thuis moeiteloos te kunnen werken. Daardoor heeft u in ieder geval geen zorgen meer over de technische kant van thuiswerken. Wij spreken uw taal en staan u met raad en daad bij in al uw vraagstukken. Neem contact op met onze specialisten.

Lees hier 7 tips voor een efficiënte videovergadering