Whatsapp met ons

Bent u klaar voor de tweede helft?
Nieuws 15 juni 2020

Bent u klaar voor de tweede helft?

Hopelijk bent u de hectische eerste maanden van dit jaar goed doorgekomen. De zomer is inmiddels in volle gang; het is tijd om even de pauzeknop in te drukken en de balans op te maken. Hoe is het afgelopen half jaar verlopen? Hoe ziet de toekomst eruit en nog belangrijker: bent u er klaar voor? 

Hoe kijkt u terug op de eerste helft van 2020?
Het was een bewogen eerste helft van 2020, dat is nog redelijk zacht uitgedrukt. De eerste coronamaatregelen werden in maart genomen en wat er in de maanden erna gebeurde hoeven we u niet uit te leggen. Feit is dat iedereen er zakelijk én privé op een of andere manier mee te maken heeft gekregen. De manier waarop we met elkaar omgaan en waarop we samenwerken is flink veranderd. Dat zal uw IT-omgeving niet ontgaan zijn. 

Gelukkig zorgde de rigoureuze omslag in manier van werken ook voor positieve veranderingen; we zagen allemaal in dat er vanuit huis vaak prima gewerkt kan worden, de files waren plotsklaps opgelost en de lucht was niet eerder zo schoon. Veel organisaties hebben IT-maatregelen moeten nemen om hun medewerkers thuis productief en veilig te laten werken. Voor veel van onze klanten geldt overigens dat zij moeiteloos omschakelden naar samenwerken op afstand. Zij maakten al gebruik van de Axoft EASY cloudwerkplek. 

Druk op de pauzeknop
Nu de grootste golf aan veranderingen rustig afneemt is het een mooi moment om de balans op te maken. Ook voor onszelf! Hoe ervaren de collega’s alle veranderingen? Hoe is mijn dienstverlening veranderd en wat vinden mijn klanten ervan? Hoe zijn de behoeften van klanten veranderd en hoe kan ik daarop inspelen?  

En wat betekent dat voor uw IT-omgeving, want ook deze stond ineens voor een grote uitdaging dit jaar. De grootschalige omslag naar werken vanuit huis veranderde de IT-behoeften flink; collega’s werken vanuit huis, vergaderingen gaan via video en aan de IT-afdeling de taak om alles snel en veilig te faciliteren.  

Plannen voor de tweede helft
Van een terugblik schakelen we naar de toekomst; wat zijn uw plannen voor de komende tijd? Veel variabelen voor uw bedrijf zijn mogelijk gewijzigd en grote kans dat de doelstellingen van januari niet meer up-to-date zijn nu. Misschien had u het doel om 50 procent in omzet te groeien en bent u nu blij als u het niveau van 2019 kunt behouden. Of heeft de crisis u juist kansen geboden en voorziet u onverwachts een flinke groei voor dit jaar. Dat vraagt waarschijnlijk om de nodige aanpassingen van uw bedrijfsvoering, waaronder de IT-omgeving. Kunt u bijvoorbeeld het aantal werkplekken eenvoudig af- en opschalen? 

De strategische rol van IT
In veranderende tijden zoals we dit jaar kennen is het fijn dat IT-voorzieningen flexibel meebewegen met het bedrijf. De opkomst van de cloud heeft dat voor een groot deel mogelijk gemaakt; diensten worden as a service beschikbaar en kunnen snel in gebruik worden genomen, zonder grote investeringen of complexe implementaties. Axoft biedt u de Axoft EASY cloudwerkplek: een combinatie van Microsoft Office 365, Microsoft Teams én een veilige cloud voor al uw opslag. Licenties voor alle producten zijn te managen in een eenvoudige admin omgeving.  

Hoe helpt IT uw doelstellingen te behalen?
Heeft u uw doelen voor de komende tijd bepaald? Vraag ons gerust wat er op IT-vlak nodig is om die te kunnen realiseren. We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u er klaar voor bent.