Whatsapp met ons

Breng eens wat kleur in je werk en creëer weer overzicht
Nieuws 21 mei 2024

Breng eens wat kleur in je werk en creëer weer overzicht

Categoriseer je e-mails en contacten met Outlook-hack .

Verdwalen in je eigen mailbox? Niet (meer) nodig! Microsoft Outlook biedt tegenwoordig een handige manier om al je e-mails, contactpersonen en events te organiseren door gebruik te maken van kleurcategorieën. Dat werkt echt en maakt het weer een stuk overzichtelijker. 
 
Berichten categoriseren kan al tijden, maar wordt nog zeker niet door iedereen toegepast. Toch is alleen dat al een enorme stap voorwaarts. Klik eens met je rechtermuisknop op een e-mailbericht, selecteer Categoriseren in de lijst en kies een bestaande categorie of maak een nieuwe. 

Outlook-hack gaat nog een stap verder  

Ga in Outlook naar het tabblad Instellingen. Klik op Algemeen, daarna op Categorieën en maak een nieuwe Categorie door er een naam aan te geven én kies een kleur. Vanaf nu zie je, als je dit selecteert, per categorie alles netjes en kleurrijk in één oogopslag. Op deze wijze kun je eenvoudig onderscheid maken tussen categorieën en dus tussen wat urgent en minder belangrijk is. In plaats van woorden liever bewegend beeld? Klik hier en we linken je door en je ziet stapsgewijs hoe deze handige Outlook-hack precies werkt.

Maak je inbox, agenda en takenlijst een stuk overzichtelijker 

Kleurcategorieën maken het makkelijk om gerelateerde items te herkennen en te groeperen in Microsoft Outlook. Wijs een kleurcategorie toe aan een groep verwante items zoals notities, contactpersonen, afspraken en e-mailberichten. Zo kun je deze voortaan snel terugvinden en indelen.

Probeer het eens uit! Het wijst zich vanzelf en er kan werkelijk niets misgaan. Wil je toch een stukje specialistische hulp, of wil je uitleg hoe je sneltoetsen kunt gebruiken om contactpersonen aan een categorie toe te voegen? Neem dan contact op met Wim Milder.