Whatsapp met ons

Cloud firewall beschermt uw cloud omgeving tegen ongewenste indringers
Nieuws 8 september 2021

Cloud firewall beschermt uw cloud omgeving tegen ongewenste indringers

Sinds jaar en dag zorgen firewalls voor sterke bescherming tegen cybercrime van buitenaf. Ook – of misschien wel juist – in het cloud tijdperk biedt de technologie nog altijd veel meerwaarde. Via een cloud firewall profiteert u ook op uw cloud werkplekken van dezelfde krachtige firewallmogelijkheden. Collega Vincent praat u graag bij over de ins & outs, en waarom zo’n cloud firewall ook voordelig is voor úw organisatie.

De cloud firewall – uw portier in de cloud

Een firewall is een beschermend schild rondom uw lokale bedrijfsnetwerk. Een cloud firewall doet hetzelfde, maar dan voor uw cloudomgeving. De cloud firewall scant continu alle inkomend netwerkverkeer en filtert mogelijk schadelijk verkeer eruit. Denk aan hackers en andere ongewenste indringers. Op die manier voorkomt u dat ongeoorloofde personen toegang krijgen tot uw cloudinfrastructuur. En dat biedt voordelen voor iedere laag van uw bedrijf:

  • Uw organisatie – verbreding van uw digitale stadswal

    Waar traditionele firewalls doorgaans lokaal beveiliging bieden, zijn de mogelijkheden met de cloud firewall breder. Locatie vormt geen beperking meer; u creëert eenvoudig een schild om uw cloudomgeving. En daar zit hem de meerwaarde: dit maakt het namelijk eenvoudig om uw thuiswerkplekken van firewall-security te voorzien. Daardoor wordt thuiswerken veiliger en gemakkelijker, vermindert u het risico op datalekken en versterkt u uw continuï

  • Uw IT-beheer ‒ eenvoudig beheer, gewoon vanuit de cloud

    Ideaal is dat de cloud firewall gemakkelijk te integreren is in uw cloudomgeving. Achter de schermen wordt de technologie automatisch voor u geüpdatet. U bespaart niet alleen veel tijd, maar weet ook zeker dat uw firewall vrij van kwetsbaarheden is. Groeit de hoeveelheid werkplekken of netwerkverkeer? Dan schaalt u eenvoudig op. Alles kan eenvoudig op afstand via een overzichtelijk dashboard worden ingesteld. Op die manier sluit security altijd aan bij uw business. Wel zo prettig voor uw nachtrust.

  • Uw collega’s ‒ zorgeloos thuis aan de slag

    Ongemerkt hebben uw collega’s te maken met meer externe cyberdreigingen dan zij denken. Hacks en phishing-mails worden bijvoorbeeld niet altijd herkend. Ook is er het risico dat thuiswerkers sneller malafide apps of websites gebruiken. Daarnaast is de thuisverbinding vaak kwetsbaarder dan het kantoornetwerk, en dus risicovol. In zulke gevallen helpt de cloud firewall ongewenst verkeer te blokkeren en het risico op datalekken te verlagen. Goed voor de veiligheid én productiviteit.

Interessant voor iedere organisatie

Cloud firewalls zijn interessant voor bedrijven die deels of volledig in de cloud werken en flexibel werken ondersteunen. Het vormt een ideale bescherming van de groeiende hoeveelheid digitale data. Daarnaast sluit het perfect aan bij de thuiswerktrend, waarbij productiviteit niet langer binnen de kantoormuren plaatsvindt. Nu vrijwel iedere organisatie in meer of mindere mate van de cloud gebruikmaakt, is de keuze voor de cloud firewall altijd een aanbeveling.

Axoft houdt u weerbaar

Waar collega’s ook werken, de cloud firewall laat hen veiliger werken. Wilt u dat ook? Laat het ons weten. Wij ondersteunen u van a tot z met een keur aan oplossingen, waaronder FortiGate en SD-WAN van Fortinet en KPN. Zo bent u in één keer voorzien van een toekomstvaste securityoplossing en werkt u nog flexibeler. Neem hier contact op voor meer informatie.

Vincent van den Berg – Manager Service & Control bij Axoft IT & Telecom