Copilot was al handig maar dit is een ware tsunami aan nieuwe functionaliteit voor vele 365-applicaties
In mei konden we al melden dat Copilot tegenwoordig ook Nederlands met je praat. Deze maand september kwam Microsoft met een tweede golf, zeg maar gerust een tsunami, van Copilot-functies die nu beschikbaar zijn (of binnenkort komen) voor diverse 365-applicaties.
Op 16 september kondigde Microsoft – tijdens de zogenaamde Wave 2 – een tsunami aan nieuwe ontwikkelingen aan op het gebied van Copilot. Het betreft optimalisaties in bestaande Microsoft 365 apps én heel veel nieuwe Copilots die binnen Microsoft 365 toegepast kunnen worden. Onze collega Joachim Hodes loopt ze even met je door.
Copilot in Word zal je gaan helpen documenten te creëren. Meestal heb je daar informatie uit verschillende applicaties voor nodig en dat vereist het nodige zoekwerk. Microsoft heeft aangekondigd dat je straks binnen Word niet alleen meer kunt verwijzen naar informatie van het internet (uit Word-, PowerPoint- en PDF-bestanden) maar ook naar vergaderingen en mails. Voor de veiligheid kan Copilot automatisch een gevoeligheidslabel toevoegen aan documenten, zodat die data veilig blijft binnen jouw eigen Microsoft 365-omgeving.
Copilot in OneDrive gaat je helpen om te weten welk opgeslagen bestand de meest recente versie is. Jouw vragen over de inhoud van documenten worden beantwoord, zonder de bestanden te openen, dus dat werkt tijdbesparend.
Copilot Pages biedt je een dynamisch canvas voor optimale samenwerking met al je collega’s én met AI. Stel je vraag aan Copilot en bewaar het antwoord in Copilot Pages, voorzie het van je eigen content en deel het met anderen. Dat werkt uiterst efficiënt.
Copilot in Excel is nu beschikbaar voor alle gebruikers van Copilot. Je kunt deze slimme AI-tool op je dataset loslaten (zelfs wanneer het geen gestructureerde tabel is). Daarnaast krijg je vele nieuwe features om te werken met allerhande formules, extra opmaakmogelijkheden en je kunt complete draaitabellen creëren. Copilot in Excel wordt gecombineerd met Python, een van de snelste programmeertalen voor het werken met gegevens, waardoor je sneller en eenvoudiger data kunt omzetten in waardevolle inzichten. Handig voor het maken van voorspellingen en risicoanalyses.
Copilot in Powerpoint wordt uitgebreid met Narrative Builder waardoor je sneller dan ooit een professionele presentatie kunt maken. De eerste gegeneerde opzet vul je daarna aan met je eigen creativiteit, want jij blijft het verschil maken. Brand Manager waakt ervoor dat alle presentaties in lijn zijn en blijven met de gekozen huisstijl.
Copilot in Teams biedt de mogelijkheid om met behulp van het transcript vragen over een vergadering te beantwoorden. De chatfunctie stelt je als vanouds in staat tijdens de vergadering informatie te delen. Het mooie is dat Copilot in Teams die twee soorten informatiebronnen nu samen kan brengen en je van een heldere samenvatting kan voorzien.
Copilot in Outlook zal met de nieuw aangekondigde ‘Prioritize my inbox’ functionaliteit maken dat je straks inzicht krijgt in de prioriteit van je inkomende e-mails. Dat geschiedt op basis van de inhoud van de berichten en de context. Per mail wordt er ook een beknopte samenvatting gemaakt en aangegeven waarom deze prioriteit eraan is toegekend.
Met Copilot Studio Agent Builder kan straks elke gebruiker met een Copilot-licentie zelf zijn of haar eigen Copilots bouwen. Met Copilot in SharePoint kun je jouw eigen Copilots ontwikkelen vanuit een SharePoint-site zonder dat daarvoor ook maar enige codetaal nodig is. Dat biedt legio kansen, bijvoorbeeld voor HR die een onboarding Copilot kan creëren om nieuwe medewerkers te ondersteunen. Sales zou een eigen Copilot kunnen ontwikkelen voor antwoorden op productvragen en de supportafdeling kan problemen sneller oplossen met een Copilot die helpt bij het raadplegen van documentatie en het beantwoorden van klantvragen.
Copilot maakt je dagelijkse werk makkelijker en het resultaat beter, terwijl het je ook nog eens een hoop tijd bespaart. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken? Mail met Joachim Hodes.