Whatsapp met ons

Het belang van de Dag van de Privacy
Nieuws 26 januari 2024

Het belang van de Dag van de Privacy

Ben je je bewust van jouw privacy en data dat kan worden verspreid met simpele zaken?

Lekker surfen over het wereldwijde web, mails versturen en via alle socialmediakanalen foto’s posten en liken. Deze alledaagse bezigheden klinken wellicht simpel en zorgeloos, toch is het van belang om hier niet nonchalant mee om te gaan. Ben je je bewust van jouw privacy en data dat kan worden verspreid met deze simpele zaken? Dit is een van de redenen van de Dag van de Privacy op 28 januari, waar onze collega Joachim Hodes je graag meer over wilt vertellen.

De Dag van de Privacy en het thema

Na een besluit van de Raad van Europa in 2006 is de Dag van de Privacy (of Databeschermingsdag) een jaar later een feit. Tijdens deze ‘feestdag’ staat een enkel thema in het IT-zonnetje: databescherming. Hoewel er tijdens deze themadag vaak geen taarten, slingers of ballonnen nodig zijn, is het hoofdonderwerp vandaag de dag nog steeds van groot belang. Met steeds meer websites, kunstmatige intelligentie, softwareprogramma’s en andere digitale innovaties ligt er gevaar op de loer bij iedere internetgebruiker. Gelukkig kan Axoft ervoor zorgen dat je meer ontspannen kunt genieten van alle digitale manieren van werken.

Werken met een veilige cloud

Hybride werken vraagt vaak ook op krachtige en vooral veilige digitale oplossingen. Een daarvan is de Axoft EASY Cloud Werkplek. Deze manier van werken heeft op meerdere plekken een krachtige beveiliging voor iedere werknemer, van het bezoeken van websites tot een veilige manier van inloggen. Een goed voorbeeld van dit tweede is de tweefactorauthenticatie. Dit houdt in dat je met behulp van twee veilige manieren moet inloggen om in een dienst te komen zoals een mailbox. Een andere manier van databescherming is de wachtwoordmanager. Hiermee maak je unieke passwords en sla je deze op in dezelfde tool. Enorm handig en ook nog eens veilig.

Grote bestanden sturen zonder zorgen

Waar Axoft ook mee van dienst kan zijn is met Mimecast. Deze veilige dienstverlening biedt met Large File Send de optie om op een versleutelde manier bestanden tot 2 gigabytes te verzenden als e-mailbijlage. Mimecast stuurt de bijlage automatisch naar een afgeschermde cloudomgeving, waar deze files worden onderworpen aan strenge controles op virussen zoals malware. Is het veilig? Dan verplaatst Mimecast de bestanden naar een speciaal archief waar de ontvanger het uit kan downloaden.

Meer weten

Wil je meer informatie over Mimecast, de Axoft EASY Cloud Werkplek of over andere veilige oplossingen? Bij Axoft denken wij continu na over de meest veilige en werkzame manier van databeveiliging. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager