Whatsapp met ons

De 1,5-meterwerkvloer; tips om uw kantoor coronaproof in te richten
Nieuws 4 juni 2020

De 1,5-meterwerkvloer; tips om uw kantoor coronaproof in te richten

Het coronavirus houdt ons nog veelal thuis aan het werk. Toch zijn er beroepen waarvoor het noodzakelijk is om naar kantoor te komen. Maar hoe richt u uw kantoorgebouw coronaproof in? Hoe creëert u een 1,5-meterwerkvloer voor u en uw collega’s? We delen een aantal tips met u. 

Het coronavirus
Diverse experts en instituten geven aan dat het coronavirus nog wel even onder ons zal zijn. Dat betekent ook dat de maatregelen om de verspreiding te controleren zullen blijven.  

 • Kom in shifts naar kantoor
  Overleg wel met de afdelingen wie het liefste tegelijkertijd op kantoor komen. Met te veel collega’s tegelijk wordt het naleven van de richtlijnen al snel lastig. Zijn er personen voor wie de kantooromgeving met name belangrijk is voor hun werk? Geef hun dan voorrang en maak op basis daarvan een planning met roulatie als uitgangspunt. Zo werkt u erg efficiënt, en dat kan de productiviteit van collega’s en afdelingen ten goede komen.  
   
 • Haal uw eigen koffie  
  Het aanraken van dezelfde materialen verhoogt de kans om het virus over te brengen. Een kopje koffie meenemen voor uw collega is erg sociaal, maar het is beter dat iedereen dat zelf doet. Beperk eventueel het aantal keren dat u drinken gaat halen door een thermoskan of grote drinkfles te gebruiken. 
 • Smeer uw brood thuis 
  Samen in de lunchruimte uw boterhammen smeren is ook niet het beste idee. Maak uw lunch eventueel thuis klaar, en eet achter uw bureau, of met voldoende afstand in de kantine. Heeft u het gemak van een bedrijfskantine? Dan hoeft u natuurlijk niet uw brood zelf te smeren en mag u ervan uitgaan dat de medewerkers daar de juiste hygiënemaatregelen nemen.
   
 • Creëer looproutes
  Om te voorkomen dat veel collega’s elkaar kruisen en langs elkaar heen lopen, kunt u bepaalde looproutes aanhouden. Kunt u op twee manieren naar uw kantoor of de kantine? Houd dan één toegangsweg aan voor de aankomst en één voor vertrek. Is er maar één weg of gang? Scheid deze dan in tweeën met een lijn op de grond en laat duidelijk zien welke baan welke richting op gaat.
   
 • Zorg voor voldoende hygiënemaatregelen
  Als u met meer mensen op kantoor bent, neemt de kans op onhygiënische situaties toe. Dat voorkomt u eenvoudig door regelmatig uw handen te wassen. Door handgels op bureaus te plaatsen, zullen collega’s deze ook sneller gebruiken. Een derde tip: vervang eventuele handdoeken bij het toilet door papieren wegwerpdoekjes. 
   
 • Slimme apps om samen te werken
  Ook al werken u en uw collega’s in shifts op kantoor, het samenwerken op afstand met andere collega’s en klanten blijft nog steeds bestaan. Slimme werkplekoplossingen zoals Microsoft Teams via Axoft zorgen ervoor dat u makkelijk en veilig in dezelfde bestanden werkt en eenvoudig videovergaderingen met elkaar organiseert.   

Meer weten?
Zoekt u naar manieren om uw kantoor coronaproof in te richten met een 1,5-meterwerkplek? En vindt u dat het (samen)werken op afstand wel wat verbetering kan gebruiken? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag over de beste oplossingen om slim en verantwoord aan de slag te gaan.  

maak online een afspraak