Whatsapp met ons

De mogelijkheden van de AI-implementatie binnen Microsoft
Nieuws 2 mei 2023

De mogelijkheden van de AI-implementatie binnen Microsoft

Met de komst van AI ‒ of kunstmatige intelligentie ‒ is de werkvloer langzaam aan het transformeren. De manier van werken is immers niet alleen een stuk slimmer, maar ook efficiënter. Dit is te merken in onder andere programma’s van Microsoft dat begin 2023 een miljardendeal sloot met OpenAI. Op dit moment is Microsoft hard bezig om deze AI toe te voegen aan vele softwareoplossingen. Op welke manieren helpt deze AI jou en je collega’s in alle dagelijkse werkzaamheden? Onze collega Joachim Hodes somt enkele voorbeelden graag voor je op. 

 

Power Virtual Agents: nog slimmere chatbots 

De eerste highlight is de toevoeging van OpenAI aan het programma Power Virtual Agents. Hiermee kun je met behulp van een drag & drop-interface gemakkelijk een eigen digitale chatbot creëren. Toch kan het veel tijd kosten om deze chatbot te voorzien van nuttige en logische antwoorden. Door de software te voorzien van externe en interne documentatie en informatie reik je de onderliggende kunstmatige intelligentie alle bouwstenen aan voor het geven van een goede en gepaste reactie. 

 

AI Builder: verbeterde manier van bouwen 

In de bekende tool AI Builder kun je met behulp van veel AI-modellen en -voorbeelden gemakkelijk een eigen app of functionaliteit opbouwen. Na creatie is deze dan te gebruiken voor Power Apps of Power Automate. Denk hierbij aan een geautomatiseerde manier van data-extractie of het maken van een specifiek document. OpenAI verrijkt AI Builder met de toevoeging van zeer veel nieuwe AI-modellen en -templates. 

 

Browsers: scherpere antwoordvoorzieningen 

In februari voerde Microsoft de OpenAI-integratie door in de zoekmachine Bing. Naast de standaard zoekbalk op de desktop verschijnt er in de zoekresultaten meer informatie die is gegenereerd door de software. Daarnaast is het mogelijk om via deze zoekbalk vragen te stellen, zodat je direct kunt chatten met de software. Meer functionaliteiten worden in de loop van dit jaar verwacht. Microsoft heeft verder bekendgemaakt deze technologie beschikbaar te maken in haar eigen webbrowser Edge. 

 

Wordt verwacht: Office 365 

Bovengenoemde AI-oplossingen zijn slechts het topje van de ijsberg waar Microsoft nu aan werkt. In februari 2023 heeft de techgigant aangekondigd om AI met de naam Prometheus te integreren in het Office 365-pakket. Volgens Microsoft gaat het in eerste instantie om Word, PowerPoint en Outlook, maar andere Office 365-programma’s zoals Excel zijn niet uit te sluiten. Zo wordt verwacht dat er voor Outlook slimme manieren komen voor onder andere verbeterde zoekresultaten, het geautomatiseerd uitwerken van antwoorden en een meer naadloze samenwerking met Word-bestanden. 

 

Meer weten? 

Het gebruik van AI kan vele vragen oproepen die de software nog niet goed voor je kan beantwoorden. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij geven je altijd een persoonlijk en gepast antwoord. 

 

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager