Whatsapp met ons

De onbegrensde ruimte voor groei met SpaceBuzz kan elk kind stralen
Nieuws 29 maart 2024

De onbegrensde ruimte voor groei met SpaceBuzz kan elk kind stralen

Bij Axoft vinden we het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Daarom steunen we vol enthousiasme het educatieve programma SpaceBuzz voor leerlingen in groep 7 van de basisscholen.

Bij Axoft vinden we het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Daarom steunen we vol enthousiasme het educatieve programma SpaceBuzz voor leerlingen in groep 7 van de basisscholen. Het is gebaseerd op de missietraining van een astronaut en de kids gaan ook echt (virtueel) reizen onder leiding van André Kuipers, medeoprichter en ambassadeur van SpaceBuzz.

“De snelheid waarmee technologie en wetenschap zich ontwikkelen is enorm en als je daar op jonge leeftijd op kunt aanhaken, dan ligt er een gouden toekomst voor je open. Dat gunnen we elk kind en daarom omarmen we dit initiatief,” aldus Paul Velders, CEO van Axoft. “Het is cruciaal dat kinderen ervaringen opdoen die hun nieuwsgierigheid prikkelen en hun horizon verbreden.” Dat is waarom SpaceBuzz als programma is gelanceerd, het is een spannend avontuur dat kinderen meeneemt op een virtuele reis door de ruimte.

Hoe draagt dit bij aan het vergroten van de kansen voor ieder kind?

🌟 Het inspireert en stimuleert de ambitie van de kids: Door de ruimte (virtueel) te ervaren worden kinderen aangemoedigd om groots te dromen. Ze beseffen dat er geen grenzen zijn aan wat ze kunnen bereiken, of ze nu wetenschapper, techneut of astronaut willen worden.

📚 Het biedt educatieve verrijking: SpaceBuzz biedt een interactieve leerervaring die veel verder gaat dan het traditionele klaslokaal. Het moedigt kritisch én probleemoplossend denken aan en geeft op speelse wijze een dieper begrip van wetenschap en technologie.

🌍 Het bevordert gelijkheid en inclusiviteit: Doordat het programma kosteloos wordt aangeboden aan scholen heeft in principe élk kind, ongeacht achtergrond – van villawijk tot achterstandswijk – toegang tot deze unieke ervaring.

Een ruimtereis puur voor het plezier kunnen enkel de puissant rijken der aarde zich veroorloven. Bij SpaceBuzz hoef je geen miljardair te zijn, iedereen mag gratis mee. Iedereen krijgt de kans om te schitteren en zijn of haar volledige potentieel te bereiken. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, onze aardbol, de natuur en techniek. Wanneer de training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz – een 15 meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality technologie – daadwerkelijk naar school. Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte en beleven en zien de aarde met andere ogen. “Zo creëren we ambassadeurs van planeet aarde,” zegt André Kuipers. “Zo laten we jonge mensen groeien,” zegt Paul Velders.

Zoals gezegd steunt Axoft deze ruimtereis en daarbij zijn we in goed gezelschap met partners als WWF, Nemo Science Museum, Netherlands Space Office en de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA etc.

✨ #KansenVoorIederKind #SpaceBuzz #Axoft #Educatie #Toekomst