Whatsapp met ons

Dit zijn de belangrijkste verbindingen van vandaag en morgen  
Nieuws 18 mei 2020

Dit zijn de belangrijkste verbindingen van vandaag en morgen  

5G, Wifi 6, glasvezel… Volgt ú het nog? De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Gelukkig maar; zowel zakelijk als privé groeit ons dataverbruik en onze behoefte aan snellere verbindingen. Dat zal alleen maar toenemen, zeker nu zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie en Smart Cities niet langer toekomstmuziek zijn. Wij praten u graag even bij over de verbindingen van nu én van de toekomst, en wat ze voor uw bedrijf betekenen. 

5G: de revolutionaire mobiele krachtpatser   
5G is zakelijk al even het onderwerp van de dag. Logisch, want deze mobiele breedbandverbinding belooft ongekende mogelijkheden. 5G is onder andere veel sneller en energiezuiniger dan 4G en ondersteunt meer aangesloten apparaten tegelijk. Ook de vertraging in de dataoverdracht is veel minder. Dat betekent onder andere dat u ook op drukke plekken probleemloos mobiel kunt werken. Ook ontstaan hierdoor nieuwe mogelijkheden om netwerken met een hoog dataverbruik efficiënt in te richten. Denk aan automatiseringsprojecten en grootschalige Internet of Things-netwerken. De verwachting is dat 5G in 2022 breed beschikbaar komt. 

Wifi 6: sneller en veiliger mobiel werken
Ook Wifi 6 biedt veel voordeel voor de mobiele professional. Deze opvolger van Wifi 5 komt met een aantal erg interessante verbeteringen. Zo kunnen er meer apparaten van hetzelfde netwerk gebruikmaken, zonder dat dit de snelheid beïnvloedt. Dat komt doordat apparaten met Wifi 6 veel efficiënter omgaan met de verdeling van bandbreedte. Ook biedt Wifi 6 ondersteuning voor het beveiligingsprotocol WPA3. Dit zorgt op diverse manieren voor een veel sterkere security, waardoor het risico op malware en hacks veel kleiner wordt. Ideaal als u veel onderweg werkt en gebruikmaakt van openbare wifi-verbindingen. Er zijn al diverse routers, smartphones en laptops beschikbaar die Wifi 6 ondersteunen. 

Glasvezelinternet: de toekomstbestendige vaste verbinding 
Deze verbinding bestaat al wat langer, maar kan al jaren op een enorme zakelijke populariteit rekenen. Glasvezel is dan ook een bijzonder krachtige, stabiele en snelle vaste verbinding waarmee u in één keer klaar bent voor de toekomst. Snelheden tot 1 Gbit/s kunnen moeiteloos worden behaald, waarbij up- en downloadsnelheden altijd gelijk zijn. Met veel collega’s tegelijkertijd multitasken, downloaden en videobellen is geen enkel probleem. En nog een groot voordeel: glasvezelverbindingen zijn nagenoeg storingsvrij, wat verder bijdraagt aan de productiviteit en continuïteit.  

Uitbesteed beheer houdt u up-to-date   
Flexibel inspelen op vraagstukken van klanten en collega’s maakt zakelijk steeds vaker het verschil. Stabiele en snelle verbindingen spelen hierin een cruciale rol. Dat maakt het extra belangrijk dat deze verbindingen gewoon altijd goed werken én de nodige security bieden. Het kan een tijdrovende en complexe klus zijn om dat zelf in te richten. Daarom nemen wij dat graag van u over. Op afstand monitoren wij uw vaste en wifi-verbindingen, en zorgen we dat deze altijd up-to-date en functioneel zijn. Daardoor houdt u uw dienstverlening continu van een hoog niveau en blijft u slagvaardig in de zakelijke markt.  

 Blijf in verbinding met uw klant
Wilt u ook profiteren van de talloze zakelijke voordelen van deze verbindingen? Als proactieve kennispartner ondersteunen we u met advies en oplossingen op maat. Zo blijven uw collega’s makkelijk en productief werken, en blijven uw productiviteit en continuïteit doorlopend optimaal. De koffie staat klaar op ons kantoor in Capelle aan den IJssel. Of spreken we af bij u op kantoor? Maak online een afspraak.