Whatsapp met ons

Doorstaat jouw zakelijke wifi de APK? Doe de check!
Nieuws 24 mei 2022

Doorstaat jouw zakelijke wifi de APK? Doe de check!

Wifi zou moeten zijn als water uit de kraan: je hebt het, gebruikt het, maar hoeft er niet naar om te kijken. Is dat ook zo bij jou op de zaak? Of ben je er meer tijd mee kwijt dan je lief is en mopperen collega’s vaak op de ‘slechte wifi’? Dan wordt het wellicht tijd voor een uitgebreide APK van je bedrijfsnetwerk. Collega Joachim vertelt je er meer over. 

Technologie ontwikkelt zich snel

E-mailen, bestanden delen, videocalls houden, online cloudapps gebruiken; om overal op kantoor fijn te kunnen werken moet je wifi goed geregeld zijn. We vragen steeds meer van de zakelijke wifi en zijn er tegelijkertijd afhankelijker van dan ooit. Aan de andere kant staan ontwikkelingen niet stil en kan verouderde netwerkapparatuur zorgen voor onvoldoende capaciteit en veiligheid. 

Quickcheck

Is jullie zakelijke wifi toe aan een uitgebreidere APK? Stel jezelf deze vragen en kom erachter of het tijd is voor actie.  

Hebben jij en/of je collega’s… 

  • onlangs een videocall gevoerd waarbij je haperend beeld en/of geluid ervaarde? 
  • op bepaalde plekken op kantoor ‘slecht wifibereik’ ervaren? 
  • naar je mobiele 4G-/5G-verbinding geschakeld ‘omdat die beter werkt dan wifi’? 
  • frustraties gehad om websites die traag laadden? 
  • regelmatig een router of access point moeten resetten omdat hij dan weer goed werkt? 
  • meer tijd besteed aan het wel of niet werken van wifi dan je lief is? 

Antwoord je op meerdere vragen ‘Ja’? Dan adviseren we een APK met netwerkspecialisten in te plannen. 

Inzicht en advies met een APK-check

Er zijn vier voorwaarden waar de wifi op jouw kantoor aan moet voldoen: het moet snel, stabiel, veilig én betrouwbaar zijn. Daar zijn we bij Axoft scherp op. Zullen we bij je langskomen voor een APK van je bedrijfsnetwerk? Dan testen we uitgebreid op capaciteit, veiligheid en toekomstbestendigheid. Vervolgens krijg je eerlijk en transparant advies over de status en eventuele verbeteropties.  

Wel de lusten, niet de lasten? Ga voor managed networking

We begrijpen dat je – net als het water uit de kraan – het liefste hebt dat wifi altijd werkt. En daar geen omkijken naar hoeft te hebben. Dat maken we graag voor je mogelijk. Netwerkbeheer van Axoft biedt alle onderdelen voor een goed, veilig en stabiel bedrijfsnetwerk, zonder dat je zelf in de mensen en middelen hoeft te investeren. Dat noemen we managed networking. Voor een vast bedrag per maand ben jij altijd verzekerd van een veilig, stabiel en betrouwbaar wifinetwerk.  

Jouw wifi goed geregeld

Twijfel je of jouw zakelijke wifi nog bij de tijd is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Van nieuw aan te leggen (wifi)netwerken tot aanpassingen aan bestaande bedrijfsnetwerken ‒ bij Axoft zorgen we ervoor dat het werkt. Simpel. 

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager