Whatsapp met ons

Drie tips voor een onvergetelijke SysAdmin Day
Nieuws 28 juli 2023

Drie tips voor een onvergetelijke SysAdmin Day

Op System Administrator Appreciation Day zetten we graag de systeembeheerder in het zonnetje.

Hoewel het in Nederland een nog niet bekende feestdag is, vieren wij bij Axoft al een tijd op 28 juli een bijzonder moment. Op System Administrator Appreciation Day of SysAdmin Day zetten we graag de systeembeheerder in het zonnetje. Hoe kun ook jij dit doen binnen jouw organisatie? Onze collega Rick de Ruiter geeft je enkele tips.

Wat is SysAdmin Day

In goed Nederlands is het op 28 juli Systeembeheerdersdag. Deze dag is in het leven geroepen door een Amerikaanse systeembeheerder die een advertentie voorbij zag komen van HP. Hierin werd een sysadmin beloond met cadeaus na een succesvolle installatie van een printer. Als blijk van waardering dat IT-beheerders nagenoeg 24/7 voor je bedrijf klaarstaan voor het soepel laten verlopen van de digitale omgevingen ontstond het idee om op de laatste vrijdag van juli deze themadag in het leven te roepen.

1. Stuur een positief mailtje

Een systeembeheerder ontvangt op de meeste dagen van het jaar vooral vragen, verzoeken en bugmeldingen in de mailbox. Waarom niet een ‘dankjewel’ via de e-mail? Het is een kleine moeite en fleurt de IT-beheerder meteen op. Om het nóg beter te maken kun je vermelden dat je ‒ als je dat nog niet deed ‒ op deze dag bent begonnen met een wachtwoordmanager.

2. Koekjes/cookies

Voor een ietwat technische grap en tegelijkertijd het tonen van je waardering kun je je systeembeheerder trakteren op koekjes. Ga eens bij hem of haar langs en bied een eigen ‘cookie’ aan. Dat zorgt niet alleen voor een glimlach op het gezicht van de medewerkers van de IT-afdeling, maar je kunt er ook daadwerkelijk je tanden in zetten.

3. Even offline

Een systeembeheerder ziet al genoeg dagen van de week een digitaal scherm. Voor Systeembeheerdersdag kun je ook een fysieke kaart geven met een bedanktekst. Het leuke is dat deze kaart ook nog eens op het bureau, de kast of de plank kan worden gezet. De IT-beheerder of -afdeling heeft zo nog een leuke opsteker om naar te kunnen kijken.

Dag in, dag uit

Hoewel Systeembeheerdersdag een mooie gelegenheid is om jouw IT-beheerder of -afdeling in het zonnetje te zetten, is het natuurlijk goed om vaker hierbij stil te staan. Ben je weer eens geholpen met kapotte hardware, heb je een update gehad van belangrijke beveiligingssoftware of ben je op een andere manier goed geholpen? Laat het vooral even weten; een bedankje is snel gegeven en wordt altijd gewaardeerd.

Meer weten

Wil je meer informatie over de werkzaamheden van een systeembeheerder, ben je op zoek naar versterking of wil je graag die van ons in de spotlight zetten? Laat dan een bericht achter en wij zorgen dat het bij de juiste personen komt.

Rick de Ruiter
Sales