Whatsapp met ons

Er wordt massaal gekozen voor refurbished smartphone
Nieuws 5 juni 2019

Er wordt massaal gekozen voor refurbished smartphone

Het Keurmerk Refurbished voor smartphones lijkt te voorzien in een behoefte. De retailers die het Keurmerk mogen voeren melden een aanzienlijke omzetstijging. Het Keurmerk Refurbished is in maart geïntroduceerd. Sindsdien groeide de omzet in refurbished iPhones, bij de drie bedrijven die tot nu toe gecertificeerd zijn, met gemiddeld 22%.

Het Keurmerk Refusbished biedt meer zekerheid

Het Keurmerk Refurbished is ingevoerd om  meer zekerheid te bieden bij het aanschaffen van een gerenoveerde smartphone. Een smartphone met het Keurmerk Refurbished heeft een inspectie gehad op meer dan vijftig punten. Onder meer de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. De initiatiefnemers willen met het keurmerk de aankoopdrempel voor refurbished smartphones verlagen. Die opzet lijkt dus te slagen. Jan-Willem van Dijk van Forza Refurbished, een van de gecertificeerde retailers: ‘Wij waren ervan overtuigd dat het Keurmerk effect zou hebben, maar deze omzetstijging overtreft onze verwachtingen.’

Twee jaar garantie

Omdat Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished ondersteunt, reikte voorzitter Doekle Terpstra op 15 maart de eerste certificaten uit. Ook hij is niet verbaasd over het snelle succes van het keurmerk: ‘De garantie gaat verder dan die op nieuwe toestellen. Bij een iPhone met Keurmerk Refurbished krijg je standaard 24 maanden garantie, óók op de batterij en de accessoires. Dan kun je je afvragen waarom je eigenlijk een nieuwe nodig hebt.’

Refusbished smartphone via Axoft

De refurbished toestellen die door Axoft geleverd worden, komen bij Forza vandaan. Dat vanaf maart 2019 dus Het Keurmerk Refurbished ontvangen heeft!

Enthousiast geworden en zou u meer informatie willen ontvangen over de aanschaf van een refurbished smartphone? Neem dan contact op met de specialisten van Axoft.

Bron: Persbericht via Techniek Nederland