Whatsapp met ons

Extra veilig en mobiel op het internet met KPN
Nieuws 19 maart 2024

Extra veilig en mobiel op het internet met KPN

Vanaf het tweede kwartaal van 2024 wordt deze dienst ook uitgerold voor mobiele apparaten.

Iedere dag is het nodig om met zowel je mobiel als op alle andere apparaten waarmee je werkt verbonden te zijn met het internet. Het is dan ook logisch dat je volledig moet kunnen vertrouwen op een veilige online werkomgeving. Dit is al geruime tijd mogelijk voor vaste computers en laptops met de KPN-dienst Extra Veilig Internet. Vanaf het tweede kwartaal van 2024 wordt deze dienst ook uitgerold voor mobiele apparaten. Onze collega Hessam Kolah-chi vertelt je graag meer over de voordelen van deze dienstverlening. 

Basisveiligheid van het internet

Het kan wellicht lijken alsof iedere beweging op het internet per definitie onveilig is.  Even surfen naar de homepage van je eigen bedrijf is natuurlijk niet direct gevaarlijk. Dit verandert echter wanneer je terechtkomt op voor jou onbekende locaties. Als je gebruikmaakt van internet via KPN, heb je in de basis een veilige internetverbinding die zorgt voor de nodige beveiligingsmaatregelen. Het is echter belangrijk te realiseren dat dit vooral gaat om een sterke basisveiligheid. Er is een manier om het nóg veiliger te maken zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen.

De extra beveiliging van KPN

Voor een meer ontspannen online internetervaring biedt KPN in combinatie met KPN EEN MKB Internet de gratis uitbreiding genaamd Extra Veilig Internet. Deze functie fungeert als een extra beveiligingslaag bovenop de al veilige netwerkverbinding van de provider. Vanaf het tweede kwartaal van 2024 wordt deze dienst, die nu werkt voor laptops en vaste computers ook uitgebreid naar mobiele apparaten. Op deze manier kun je veilig en vertrouwd surfen met zowel je smartphone als tablet. Maar wat houdt de Extra Veilig Internet-laag eigenlijk in?

Websiteblokkades door DNS-filter

Extra Veilig Internet biedt onder andere een DNS-filter. Dit is een instelling die gebruikmaakt van een wereldwijde database met onveilige of verdachte websites. Wanneer je probeert een van deze pagina’s te bezoeken, blokkeert het filter automatisch de toegang. Dit draagt bij aan de bescherming van je gegevens.

Speciaal webfilter

Websites die niet op de lijst staan, kunnen ook niet altijd voldoen aan de wenselijke veiligheidsnormen. Deze online locaties zijn mogelijk nog niet opgenomen in de database of er is een andere reden waarom de website nog steeds bezocht kan worden. Met het speciale webfilter van KPN kun je ongestoord doorgaan met surfen. Het filter scant de webpagina direct bij het openen op onder andere malware, virussen en ransomware. Als er een bedreiging wordt gevonden, wordt de toegang automatisch geblokkeerd.

Meer weten

Wil je meer informatie over Extra Veilig Internet van KPN en het gebruik hiervan voor mobiele apparaten? Neem dan vandaag contact met ons op. Wij helpen je direct op weg voor een meer veilige online ervaring.