Whatsapp met ons

Grip op je IT-budget met managed services
Nieuws 14 december 2022

Grip op je IT-budget met managed services

Het up-to-date en veilig houden van al jouw IT-diensten is op meerdere vlakken een flinke investering. Kan dat zeker in deze tijden niet wat budgetvriendelijker en makkelijker? Dat is inderdaad mogelijk met behulp van managed services. Axoft biedt hiervoor vele mogelijkheden, waarvan collega Wim Milder graag enkele opties uitlicht.

Managed services: wel de lusten, niet de lasten

Een managed service is een dienst die zorgt voor het overnemen van bestaande diensten op het gebied van IT. Je kunt hierbij denken aan zaken zoals het netwerkbeheer. Uiteraard is het mogelijk om deze dienst zelf uit te voeren met eigen IT-personeel, aanschaf van apparatuur, continue monitoring en actualisaties, en meer. Dit kost naast tijd ook veel geld. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een Managed Service Provider (MSP) zoals Axoft om dit soort zaken van ze over te nemen. Voor een vast bedrag per maand zorgen we voor de perfecte wifidekking, de beste hardware en service van de bovenste plank.

Besparing op meerdere vlakken

Concessies op zaken zoals cybersecurity of netwerkbeheer zijn niet te verantwoorden. Maar hoewel je het allerbeste wilt voor jouw IT-diensten moet de organisatie ook grip blijven houden op het IT-budget. Door diensten onder te brengen als managed service bij Axoft als MSP behoud je zowel de grip op het budget als op de kwaliteit van het bedrijf. Zo hoef je niet rekening te houden met grote uitgaven zoals licentieaanschaf of -vernieuwing. Maar ook een kennisinvestering voor het huidige IT-beheer is niet meer nodig. Die zit namelijk net zoals doorlopend onderhoud en de meest recente service-updates in het maandelijkse bedrag.

Wat Axoft voor je kan doen

Op iedere IT-vraag heeft Axoft een goed en passend antwoord. Zo kun je verschillende managed services aan ons toevertrouwen, waaronder:

Microsoft-licenties

Er komt steeds meer druk te staan op de Microsoft-omgeving. Door met name hybride werken is het des te belangrijker om alle werkprocessen up-to-date te houden. Het beheer van Microsoft-clouddiensten zoals Azure, 365 en de Azure Virtual Desktop is dan ook van groot belang. De kennis van de verantwoordelijken van deze omgeving moet top-level zijn en blijven. Net zoals de mate van beveiligingsupdates en -patches. Axoft regelt het beheer van begin tot endpoint, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Wifi- en overige netwerkverbindingen

Een bedrijf of organisatie staat of valt met de kwaliteit van de internetverbinding. Mocht een connectie gedurende een ochtend uitvallen, dan kunnen je collega’s niet aan het werk, worden werkprocessen onderbroken en gaan vele (potentiële) leads verloren. Met behulp van een volledig geregeld en onderhouden netwerkverbinding blijf je altijd online. Van soft- tot hardware biedt ook deze managed service verlichting voor menig IT-beheerder.

Securitymogelijkheden

Op een cyber attack zit geen enkel bedrijf te wachten. Daarom is het noodzakelijk om te allen tijde voorzien te zijn van de allerbeste digitale veiligheid. Hier is verregaande technische kennis voor nodig, net zoals de meest actuele software en expertise van het IT-personeel. Ook zaken zoals de meest uiteenlopende securityoplossingen kun je met gemak uitbesteden in de vorm van een managed service.

Laat Axoft het je makkelijk maken

Er zijn vele verschillende soorten en maten managed services beschikbaar. Natuurlijk verschilt de grootte en vraag van de service per organisatie, net zoals de invulling. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Axoft biedt? Neem dan contact met ons op, zodat wij met je in gesprek kunnen.

Wim Milder

Business Development Directeur