Whatsapp met ons

Groei smartphone markt dankzij grotere schermen?
Nieuws 17 december 2018

Groei smartphone markt dankzij grotere schermen?

In 2018 daalde de hoeveelheid smartphone-verkopen met 3 procent. Uit een analyse van IDC is duidelijk geworden dat de hoeveelheid smartphone verkopen weer zal gaan groeien. Dit komt mede dankzij voortdurende ontwikkelingen in opkomende markten, het potentieel rondom 5G én nieuwe product formfactors zoals smartphones met flexibele beeldschermen.

In 2017 hadden 623,3 miljoen smartphones een beeldscherm van 5,5 inch of groter, waarmee het aandeel van dit segment toen 42,5 procent bedroeg. Tegen 2022 zal de afzet van smartphones met beeldschermen van 5,5 inch of groter tot 1,38 miljard eenheden zijn toegenomen en 87,7 procent van het totale afzetvolume bedragen.

Ondanks dat de prijzen voor zowel Android-, als iOS smartphones zullen blijven stijgen, zal naar verwachting de afname in 2019 ook toenemen.  Bij Apple heeft deze prijsstijging te maken met de grotere en duurdere nieuwe iPhone-modellen, die in het derde kwartaal van 2018 werden uitgebracht.

Maakt u op dit moment nog gebruik van een klein model smartphone en bent u benieuwd geworden naar de nieuwste ontwikkelingen? Neem dan snel contact op met uw accountmanager binnen Axoft!

Bron: Telecompaper