Whatsapp met ons

Hoe en waarom je nu Windows 11 kunt pushen binnen het bedrijf
Nieuws 12 april 2023

Hoe en waarom je nu Windows 11 kunt pushen binnen het bedrijf

Er komen steeds minder updates uit voor Windows 10. Kortom: tijd om de software voor het gehele bedrijf in te zetten. Klinkt dit onlogisch of wellicht eng? Geen zorgen ‒ onze collega Ricardo de Rijcke legt je graag uit waarom juist nu het perfecte moment is om de overstap te maken naar Windows 11. 

 

Minder updates, maar geen zorgen 

De hoofdreden voor het geringere aantal updates is simpel: Windows 11 is ‘volwassen’. Dit houdt eigenlijk in dat de meeste kinderziektes uit de software zijn gehaald en het platform volgens de Microsoft-maatlat minder onderhoud nodig heeft. Maar net zoals de manier waarop de technologie zich ontwikkelt, doen de eindgebruikers dit uiteraard ook. Onder deze gebruikers bevinden zich ook individuen die op zoek zijn naar kwetsbaarheden in de programmering. Het spreekt voor zich dat Microsoft niet stopt met het leveren van updates: de (beveiligings)software moet namelijk altijd up-to-date zijn en ook blijven.  

 

Huidige situatie 

Op dit moment werken nog veel bedrijven en organisaties met Windows 10. Dit is logischerwijs de voorganger van Windows 11, maar de overstap naar dit vernieuwde platform gaat niet zonder slag of stoot. Een belangrijk argument van IT-beheerders is de optimalisatie van specifieke bedrijfssoftware. Het is namelijk goed mogelijk dat systemen, verbindingen en instellingen op dit moment nog niet goed genoeg zijn getest of werken voor Windows 11. Daarnaast kost het uitrollen en uitvoeren van deze update naar alle werksystemen zonder een goed actieplan veel tijd. Door middel van degelijke IT-adoptie en goed uitgewerkte migratieplannen kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

Vertrouwen met een IT-adoptie 

De migratie van Windows 10 naar Windows 11 kan zorgen voor een uitdaging. Bij het uitrollen moet altijd rekening worden gehouden met een scala aan mogelijke issues. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten waar je huidige collega’s mee moeten werken en wijzigingen in zaken zoals de interface. Dit kan worden uitgewerkt in een duidelijke IT-adoptie. Door dit op een goede en duidelijke manier in kaart te brengen schep je niet alleen duidelijkheid, maar geef je je collega’s ook het vertrouwen. 

 

Migratie naar de nieuwe versie 

Zoals gezegd is de overstap naar een nieuwe versie van Windows niet altijd vanzelfsprekend. Naast de IT-adoptie zijn er ook technische aspecten die bij een overgang naar een nieuw operating system komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potentieel verregaande gevolgen voor de huidige bedrijfssoftware en -koppelingen. Maar ook de manier waarop de updates uitgevoerd moeten worden. Gaat dit in een keer of juist device voor device? Hebben specifieke devices voorrang op andere apparaten? Op welke manier moeten updates worden uitgerold? Deze en meer vragen komen gegarandeerd naar boven bij een migratie. 

 

Wij staan voor je klaar 

Heb je vragen over hoe een migratie in zijn werk gaat, wat een goede IT-adoptie precies is of heb je andere gerelateerde vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee en bekijken alle wensen en mogelijkheden. 

 

Ricardo de Rijcke 

Commercieel Manager