Whatsapp met ons

Hoe Microsoft 365 Copilot voor en met jou werkt
Nieuws 23 mei 2023

Hoe Microsoft 365 Copilot voor en met jou werkt

Met de introductie van kunstmatige intelligentie (AI) is de werkvloer steeds meer aan het transformeren. Toch is het vaak nog een uitdaging om de AI voor je te laten werken zonder enige kennis van programmeren. Hoe? Onze collega Wim introduceert graag Microsoft 365 Copilot, jouw nieuwe partner op het werk. 

 

Wat is Microsoft 365 Copilot? 

Microsoft 365 Copilot is een toevoeging aan het bestaande en bekende Office-pakket van Microsoft. Programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint worden met de AI-tool niet alleen slimmer, maar bieden ook een hogere mate van productiviteit. Hierbij kan worden gedacht aan onder andere een geautomatiseerde manier van teksten samenvatten, maar wat kun je met dit samenvatten eigenlijk? 

 

‘Samenvattingscopiloot’ 

Hoewel het op moment van publicatie nog niet voor de volledige 100% is uitgerold, heeft Microsoft al wel veel tipjes van de spreekwoordelijke sluier opgelicht. Voor Outlook gaat het mogelijk zijn om lange e-mails snel samen te vatten en hierop een automatisch gegenereerde reactie te maken. Met een paar muisklikken heb je dus zo een mailtje weggewerkt zonder veel moeite te hoeven doen. Ook Teams ontvangt de handige copiloot. Een functionaliteit die in dit programma uitgerold gaat worden, is een manier van gesprekken samenvatten. Heb je dus niet goed opgelet tijdens een meeting? Geen probleem: Copilot levert een beknopte weergave van het gesprek. 

 

Overige functionaliteiten 

Nu lijkt het alsof Microsoft Copilot alleen wordt ingezet voor het maken en genereren van samenvattingen. Hoewel het tegendeel waar is, heeft Microsoft op dit moment nog niet veel extra informatie gegeven over andere functionaliteiten in het Office-pakket. Er zijn wel geruchten die in de wandelgangen steeds meer aan geloofwaardigheid winnen. Zo zou het mogelijk worden om een presentatie in PowerPoint met Copilot automatisch te laten animeren. Een andere functie is een zeer slimme manier van dataverwerking in Excel door slimme formulesuggesties te bieden en snel te activeren. 

 

De komst van Copilot 

Dat Microsoft Copilot geïntroduceerd gaat worden is zeker een feit. Toch is een specifieke verschijningsdatum nog niet gepubliceerd. De slimme AI bevindt zich op dit moment in een zeer gelimiteerde testfase, zodat de software op meerdere vlakken kan worden getest. Afhankelijk van de resultaten zal een lancering voor breder publiek waarschijnlijk pas over enkele maanden plaatsvinden. Tot die tijd zal Microsoft stukje bij beetje meer functionaliteiten prijsgeven. 

 

Meer weten 

Wil je meer weten over alle mogelijkheden die Microsoft 365 Copilot biedt voor jou en je collega’s? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag samen met jou alle mogelijkheden. 

 

Wim Milder
Business Development Directeur