Whatsapp met ons

Hoe Microsoft Intune onmisbaar is voor ieder bedrijf
Nieuws 19 april 2023

Hoe Microsoft Intune onmisbaar is voor ieder bedrijf

Het beheer van bedrijfsapparaten is al een uitdaging op zich. Maar door het hybride werken komen er op de werkvloer ook steeds vaker privétoestellen bij. Omdat ook deze devices te maken hebben met bedrijfsgevoelige informatie is het belangrijk dat alle toestellen zijn voorzien van goede beveiliging en management. Hoe krijg je dit voor elkaar? Onze collega Joachim laat je graag kennismaken met Microsoft Intune. 

 

Microsoft Intune in de basis 

Het is belangrijk om te weten wat Microsoft Intune precies is. Intune is een managementsysteem voor gemakkelijk eindpuntbeheer in de cloud. De software zit in meerdere populaire gebruikerslicenties, waaronder Microsoft Enterprise Mobility + Security (E5/E3) en Microsoft Office 365 Enterprise (E5/E3). Het grote voordeel is dat Intune voorziet in het beheer van devices met verschillende besturingssystemen. Dus of het nu gaat om een Windows-, Android-, iOS- of macOS-apparaat: het is allemaal mogelijk. 

 

Vijf voordelen van Intune 

Het gebruik van Microsoft Intune biedt veel positieve mogelijkheden binnen iedere organisatie, zoals: 

1) Eenvoudig en totaal apparaatbeheer 

Zoals uitgelegd biedt Microsoft Intune een zeer gemakkelijk beheer van een scala aan devices van verschillende merken. Een extra bijkomend voordeel is dat het niet alleen werkt voor bedrijfsapparatuur, maar ook voor persoonlijke apparaten. Zo kan een privétoestel van je collega met gemak worden voorzien van de software, zonder moeilijke of bijkomende handelingen. 

2) Totaalbeheer van applicaties 

Op afstand gemakkelijk apps implementeren, updaten of verwijderen? Ook dit is mogelijk. Bedrijfsspecifieke of algemene applicaties zijn met gemak te plaatsen en beheren op verbonden devices. Dit scheelt niet alleen tijd voor de IT-beheerder, maar ook veel moeite voor de eindgebruiker. 

3) Grenzeloos beheer 

Als IT-beheerder wil je niets liever dan op de meest toegankelijke manier zorgen voor het beste beheer. Microsoft Intune kan ongeacht waar of op wat voor apparaat je werkt worden gebruikt. De enige voorwaarde is een stabiele internetverbinding. Start de webbrowser, log in en zorg voor het eindpuntbeheer naar wens. 

4) Naadloze integratie met andere (Microsoft-)diensten 

Microsoft Intune is zoals je kunt verwachten van Microsoft eenvoudig te koppelen met andere softwareprogramma’s. Of dit nu Office 365, Microsoft Defender voor Eindpunt of met Configuration Manager is ‒ er zijn veel verbindingsopties. Ook software van derden zoals Teamviewer of zelfs een compleet beheerbare Google Play-omgeving valt onder de mogelijkheden. 

5) Uitgebreide MDM-/MAM-opties 

Binnen Microsoft Intune kunnen bedrijfstoestellen met Mobile Device Management (MDM) optimaal worden beheerd. Hiermee controleer en beheer je gemakkelijk ieder aangesloten device als het gaat om onder andere configuratie, optimale beveiligingsmogelijkheden en beleidsimplementaties. Gebruikt een collega een eigen toestel? Mobile Application Management (MAM) is dan in te zetten om mobiele apps te publiceren, configureren en monitoren. Uiteraard kun je MDM en MAM tegelijkertijd gebruiken op de apparaten. 

 

Meer weten? 

Er is nog meer te vertellen over alle uitbreide beheer- en monitoringsmogelijkheden van Microsoft Intune. Wil je alles weten of meer informatie over de mogelijkheden binnen de organisatie? Neem dan vandaag contact met ons op! 

 

Joachim Hodes 

Product- & Partnermanager