Whatsapp met ons

Houd de focus: de voordelen van een goede headset
Nieuws 30 juni 2023

Houd de focus: de voordelen van een goede headset

Een headset klinkt zowel letterlijk als figuurlijk goed. Maar het is belangrijk om te weten dat niet elke koptelefoon hetzelfde is. Gebruik je een headset voornamelijk om te bellen, om naar muziek te luisteren of misschien wel voor een combinatie van beide? Of wellicht heb je nog andere specifieke behoeften. Onze collega Ricardo staat klaar om je te begeleiden en je meer te vertellen over de verschillende mogelijkheden en voordelen die moderne headsets te bieden hebben.

 

Rust op en om je hoofd

Hard werken vereist ook goede concentratie. Daarom kan het prettig zijn om je op een drukke werkvloer helemaal af te sluiten. Een goed hulpmiddel waar je dit mee kunt doen is een headset met geluidsonderdrukking of Active Noise Cancellation (ANC). Omgevingsgeluid kan afhankelijk van je eigen wensen gedeeltelijk of zelfs volledig worden gefilterd. Dit helpt je voor een optimale concentratie.

 

Slimme stemherkenning

In tegenstelling tot bellen met een mobiele telefoon of met de microfoon van een laptop of pc, biedt een moderne headset ook op het gebied van stemherkenning een hoogstaande kwaliteit. Bij bijvoorbeeld de EPOS Impact 1000-serie is gebruikgemaakt van een speciaal soort kunstmatige intelligentie om dit te garanderen. Als je de headset draagt en ermee belt, versterkt deze technologie alleen jouw stem. Andere mensen of geluidsbronnen om je heen worden geminimaliseerd voor het beste belresultaat.

 

Assistentie op je oren

Niet alleen het filteren van omgevingsgeluid is een slim aspect van de hedendaagse headset. Om nog efficiƫnter en productiever aan het werk te zijn, kun je gebruikmaken van slimme diensten zoals Alexa. Zo spreek je met de EPOS Adapt 600-serie door een simpele druk op de koptelefoon een spraakcommando in. Vraag je agenda van de dag op, bel een contactpersoon of stuur een spraakbericht: de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.

 

Flexibiliteit en mobiliteit

Bellen via Microsoft Teams heeft vaak als nadeel dat je bent gebonden aan je laptop of vaste computer. Ook hier kun je met behulp van een headset profiteren van een groot voordeel. Zo start je een telefoongesprek en loop je met de koptelefoon op even van je werkplek. De EPOS Impact 5000-serie is tot 180 meter van je werkplek te gebruiken, waardoor je de ruimte en vrijheid hebt om even de benen te strekken.

 

Verbeterde geluidskwaliteit en hoogstaand comfort

Naast de functionaliteiten en eigenschappen die eerder genoemd zijn, biedt een goede headset naast een aanzienlijke verbetering in geluidskwaliteit ook een hoge mate van comfort. De moderne devices zijn zeer ergonomisch ontworpen met onder meer zachte oorkussens en verstelbare hoofdbanden. Hierdoor zijn ze altijd comfortabel, zelfs bij langdurig gebruik. Dit verhoogt niet alleen het luisterplezier, maar ook de productiviteit. Door dit comfort kun je je zo beter focussen op je taken zonder afleiding of ongemak van een ongeschikte koptelefoon.

 

Meer weten

Wil je meer weten over het gebruik van headsets op de werkvloer of meer inhoudelijke informatie over een van de genoemde EPOS-headsets? Neem dan contact met ons op.

 

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager