Whatsapp met ons

IJzersterke wachtwoorden die je niet hoeft te onthouden – de Axoft EASY Password Manager maakt het mogelijk
Nieuws 15 maart 2022

IJzersterke wachtwoorden die je niet hoeft te onthouden – de Axoft EASY Password Manager maakt het mogelijk

Wachtwoorden op post-its, combinaties als ‘12345’ en hetzelfde wachtwoord voor alle online diensten; lekker makkelijk, maar allesbehalve veilig. Dat kan en moet beter, zonder dat je collega’s zich in allerlei bochten hoeven wringen. Met de Axoft EASY Password Manager wordt dat een makkie. Axoft-collega Joachim licht het gemak van deze online wachtwoordkluis voor je uit.

Veilig wachtwoordgebruik nog vaak ondermaats

Online werkplekken, crm-systemen, mailaccounts en online bankieren; we gebruiken ontzettend veel digitale diensten. De toegang daartoe beveiligen we veelal met wachtwoorden. Die wachtwoorden moeten dan vervolgens niet gemakkelijk te raden zijn, rondslingeren of steeds hetzelfde zijn. Met de Axoft EASY Password Manager voorkom je dat. Hiermee wordt het aanmaken, beveiligd opslaan en waarborgen van sterke wachtwoorden kinderlijk eenvoudig.

De Axoft EASY Password Manager – zo werkt het

De Axoft EASY Password Manager is een plug-in die je aan je internetbrowser toevoegt. Zie het als een online kluis waarin je al je wachtwoorden versleuteld opslaat. Elke keer dat je een wachtwoord nodig hebt, log je in op deze kluis en de app vult automatisch het juiste wachtwoord in. Je collega’s hoeven niet meer alle wachtwoorden uit hun hoofd te leren of op te schrijven; zij hoeven maar één wachtwoord te gebruiken, en dat is die voor de kluis. De oplossing is gekoppeld aan het werkaccount van je collega’s en kan daardoor tegelijk op zowel de laptop als smartphone gebruikt worden; ideaal voor de hybride werkplek.

Altijd een ijzersterk wachtwoord

Nog even over die zwakke wachtwoorden: ook daaraan maak je een einde met de Axoft EASY Password Manager. Via de wachtwoordgenerator maak je voor elke online dienst of toepassing ijzersterke wachtwoorden in een handomdraai. De eisen daarvoor bepaal je zelf. Denk aan het verplicht stellen van speciale karakters of hoofdletters. Even opslaan en je collega’s loggen snel, makkelijk en zonder denkwerk in.

Zicht op je security via het Security Dashboard

Handig, al die slimme snufjes, maar hoe sterk staat je security er écht voor? Ook daarop heb je zicht. Het Security Dashboard toont de sterkte van je wachtwoordbeleid, uitgedrukt in percentages. Deze score is onder andere gebaseerd op de gemiddelde sterkte van de wachtwoorden van je collega’s. Ook zie je welke zwakke of hergebruikte wachtwoorden zij benutten. Daarmee beschik je over handige stuurinformatie voor het versterken van zwakke schakels in je organisatie.

Grip op je securitybeleid

Met de Axoft EASY Password Manager wordt het afdwingen van een securitybeleid gemakkelijker. Je bepaalt zelf de regels en hebt zicht op de sterkte van je wachtwoordgebruik. Dat maakt het nog gemakkelijker om werkplekken veiliger in te richten. Waar je collega’s ook werken, met de Axoft EASY Password Manager weet je zeker dat het wachtwoordgebruik aansluit bij jouw wensen en eisen.

Axoft maakt het je collega’s makkelijk

Sterke wachtwoorden die je altijd bij de hand hebt, zonder ingewikkeld gedoe eromheen; met de Axoft EASY Password Manager haal je dit gemak ook bij jouw organisatie in huis. Makkelijk voor jou, nog gemakkelijker voor je collega’s. Zie jij dat ook wel zitten? Neem dan contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat jij snel beschikt over de handige oplossing voor de online werkplek. Maak online een afspraak.

Joachim Hodes – Product- en partnermanager