Whatsapp met ons

Is Artificial Intelligence bedreigend?
Nieuws 28 mei 2024

Is Artificial Intelligence bedreigend?

SentinelOne laat AI voor je werken en verhoogt je cyberveiligheid!

In de strijd tegen voortdurend veranderende cyberdreigingen moeten we tegenwoordig sneller en slimmer handelen dan ooit tevoren. Menselijke denkkracht alleen is niet meer toereikend om de techniek bij te houden en de uitdagingen het hoofd te bieden. Daar heeft SentinelOne vroegtijdig op ingespeeld.

SentinelOne is wereldwijd marktleider op het gebied van cybersecurity  

Cyberbeveiliging is door SentinelOne geherdefinieerd, door de grenzen van autonome technologie te verleggen. Het Singularity™️ XDR platform omvat door AI gedreven preventie, detectie, respons en threat hunting op endpoints, containers, cloud workloads en IoT-apparaten. Op deze manier zijn moderne bedrijven in staat om zich sneller en met grotere nauwkeurigheid te verdedigen tegen het totale aanvalsspectrum.

Wim Milder: “We kunnen niet zonder de softwareoplossingen van Microsoft en dat willen we ook helemaal niet. SentinelOne onderscheidt zich echter dermate op het gebied van  cybersecurity dat we dit vanuit Axoft sinds begin 2023 als extra beveiliging aanbieden bovenop de beveiliging die standaard wordt meegeleverd in de Microsoft Business Premium licentie. Hiermee wordt de werkplek en de serveromgeving nog een stuk veiliger.

Preventie, detectie en respons aangedreven door gepatenteerde gedragsgerichte AI  

In tegenstelling tot veel andere cybersecurityoplossingen is SentinelOne altijd actief. Er is geen Internetverbinding nodig en het vereist geen tijdrovende tuning om waardevolle resultaten te krijgen op basis waarvan je actie kunt ondernemen. Het biedt de meest verregaande en gemakkelijkst te visualiseren dekkingsgraad van bedreigingen in de volle breedte.

Microsoft biedt in de regel zeer goede beveiliging voor de nieuwste Windows versie(s), maar voor oudere en voor andere platformen als Linux en MacOS legt Microsoft het zonder meer af ten opzichte van SentinelOne. Het werkt uitermate overzichtelijk en eenvoudig met een duidelijke beheerconsole die elke dag volledige context biedt aan SOC-analisten. De automatische deployment (en indien nodig installatie van agents in realtime) is superieur. Daarmee worden ook alle blinde vlekken afgedekt die bij handmatige deployment soms vergeten worden.

Voordelen te over om dit toe te passen bovenop, of in plaats van, andere oplossingen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het de beste bescherming biedt van alle aanbieders in de markt. Dit is hét eerste én beste security AI platform om de hele organisatie optimaal te beschermen. Vraag de securityspecialisten van Axoft voor een veiligheidsscan. SentinelOne laat data voor je werken en elimineert de risico’s door de kracht van Artificial Intelligence. 

Wil je meer weten over hoe SentinelOne jouw bedrijf kan beschermen tegen cyberdreigingen? Neem dan contact op met Wim Milder.