Whatsapp met ons

IT beheer uitbesteden: Vijf manieren hoe u hierop kan besparen
Nieuws 8 december 2020

IT beheer uitbesteden: Vijf manieren hoe u hierop kan besparen

IT-taken uitbesteden lijkt misschien eng, maar levert u al snel talloze voordelen op. Wat dacht u van aanzienlijke beheers- en kostenvoordelen? Maar dat is niet het enige waar u van profiteert. Collega Robert Zoeteweij geeft u vijf belangrijke redenen waarom het uitbesteden van IT beheer onder de streep zo voordelig is.

  • Besparen op specialistische kennis

Het inlijven van personeel met de juiste specialistische kennis is tijdrovend en duur. Bij het uitbesteden van IT-werkzaamheden aan Axoft heeft u daar geen zorgen meer over. Onze specialisten beheren uw IT-omgeving proactief op afstand. Uw IT is daardoor 24/7 professioneel beveiligd. Ook komen ze graag bij u op locatie langs, mocht dat eens nodig zijn. Zo hoeft u zelf niets te doen, maar bent u ondertussen wel verzekerd van IT-beheer waarop u altijd kunt vertrouwen.

  • In één keer de juiste oplossing

In de IT volgen ontwikkelingen elkaar razendsnel op, maar als u die ontwikkelingen blindelings volgt kost dat een heleboel geld. Het is juist belangrijk om kritisch te zijn: wat heeft u écht nodig? Wij van Axoft kijken graag met u mee waar en hoe we uw IT-beheer kunnen moderniseren. Daarmee helpen wij uw IT-voorzieningen toekomstvast te houden zonder dat u daarbij overbodige kosten maakt.

  • Geen investeringen in hardware

Een eigen serverruimte inrichten met alle bijbehorende apparatuur kan een flinke hap uit uw budget nemen. Naast het aanschaffen van de hardware komen er ook nog kosten voor stroom, koeling en onderhoud bij kijken. Als u IT-beheer uitbesteedt aan Axoft kunnen wij uw IT-voorzieningen regelen vanuit onze eigen datacenters. Dat is veilig en efficiënt, en zorgt er bovendien voor dat u zelf geen hardware-investeringen meer hoeft te doen. De hardware en alle werkzaamheden daaromheen zijn inbegrepen bij de vaste maandelijkse kosten.

  • Efficiënter lifecycle-beheer

De juiste hardware uitkiezen, inkopen, onderhouden en afschrijven kost veel tijd, werk en expertise. Wij van Axoft nemen als onderdeel van onze Managed Services-dienst het hele beheerproces van uw hardware op ons. Wij weten precies wanneer onderhoud of beheer nodig is; zo betaalt u niet voor onnodig beheer én niet voor de gevolgen van achterstallig onderhoud. Zo blijft uw IT langer in topconditie en heeft u minder kosten.

  • Software as a Service: kostenbewust werken met apps

Een softwarelicentie aanschaffen is niet altijd handig. Wat als u besluit om van andere software gebruik te gaan maken? Of wat als een collega vertrekt? Dan zit u met een dure licentie opgescheept die u niet meer gebruikt. Bij Axoft bieden we Software as a Service aan: u betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de software. Heeft u een licentie niet meer nodig, dan schakelt u die uit. Hierdoor betaalt u alleen voor de software die u écht gebruikt. Dit is niet alleen voordelig, maar maakt op- of afschalen ook nog makkelijker.

Neem contact op

Wilt u ook van uw onnodige IT-kosten af? Wij denken graag mee hoe uw IT-omgeving efficiënter en beter kan werken. Samen met u kijken we naar uw behoeftes en wensen, en welke oplossingen daar het beste bij passen. U bepaalt zelf wat welke onderdelen u wilt uitbesteden; zo houdt u zelf de touwtjes in handen. Maak nu online een afspraak, dan spreken we u snel.

Maak nu een afspraak