Whatsapp met ons

Zes quick wins om uw IT-security een boost te geven
Nieuws 23 maart 2020

Zes quick wins om uw IT-security een boost te geven

Meer dan ooit is security een onmisbaar onderdeel van de moderne werkplek. De juiste maatregelen helpedata veilig te houden, waardoor collegas productief blijvenSecurity is niet alleen een kwestie van techniek. Ook menselijke maatregelen zijn hierbij belangrijk. Zes handige tips waarmee u uw security flink kunt versterken. 

 1. Traincollega’s
  Veel collega’s vormen risico’s voor de dataveiligheid. Vaak hebben ze niet in de gaten dat ze onveilig werken. U kunt nog zulke sterke technische maatregelen hebben getroffen, als collega’s onveilig handelen is het dweilen met de kraan open. Wijs hen daarom op de gevaren van apps uit onofficiële bronnen en de kenmerken van phishing-mails. Door het verhogen van bewustzijn en kennis kan veel risico worden voorkomen.
   
 2. Richt werkplekken op maat in
  Collega’s willen nog weleens hun eigen, slecht beveiligde privé smartphone of -laptop inzetten voor zakelijke doeleinden. Dat is vaak een gevolg van onvrede over het zakelijke device. Dat komt de dataveiligheid natuurlijk niet ten goede. Door hen te voorzien van een zakelijk device dat bij hen past komt hieraan effectief een einde. 
 3. Flexibel werken vraagt om flexibele security 
  Veel werkplekken zijn tegenwoordig flexibel; smartphones en laptops behoren inmiddels tot de standaarduitrusting. Dat vraagt om security die aansluit bij de flexibiliteit. Mobiele werkplekken kunnen eenvoudig worden beveiligd met device management oplossingen. Hiermee kunnen devices en data op afstand worden beheerd en geüpdatet. Ook kunnen gestolen of verloren devices worden geblokkeerd en gewist. Daardoor komt zakelijke data niet snel op straat te liggen.
 4. Houd de router up-to-date
  Routers vormen een belangrijk onderdeel van uw  Het apparaat zorgt ervoor dat u toegang hebt tot internet en het bedrijfsnetwerk. Toch wordt de beveiliging ervan nog weleens over het hoofd gezien. Het is erg belangrijk dat de firmware van het apparaat regelmatig wordt geüpdatet. Updates dichten kwetsbaarheden in de beveiliging en houden de functionaliteit hoog. Daardoor wordt het al een stuk moeilijker voor cybercriminelen om data in te zien.
 5. Update regelmatig uw inloggegevens
  Het komt nog altijd vaak voor dat bedrijven gebruikmaken van simpele wachtwoorden als ‘123456’. Onverstandig, want daarmee wordt de deur wagenwijd opengezet voor kwaadwillenden. Maak daarom gebruik van complexere wachtwoorden, bestaande uit een zin met daarin letters, cijfers en speciale tekens. Hoe langer het wachtwoord, hoe moeilijker het te kraken is. Door dit wachtwoord bovendien minimaal eens per drie maanden aan te passen wordt het risico op incidenten nog verder verlaagdZo maakt u het ongewenste indringers knap lastig.
 6. Besteed uw security uit
  IT wordt steeds flexibeler en dreigingen nemen toe, waardoor security in eigen beheer al snel ingewikkeld kan worden. Bovendien kan het aantrekken van gespecialiseerde collega’s erg kostbaar zijn. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor het uitbesteden ervan. Tegen een vast bedrag per maand worden u alle werkzaamheden uit handen genomen. U profiteert zo van professionele en toekomstvaste security, maar dan zonder de lasten.

Ook een stuk veiliger werken?
Bent u benieuwd hoe de security van úw organisatie verder kan worden versterktAls proactieve sparringpartner bieden we ondersteuning via het juiste advies en voordelige oplossingen. Deskundigheid en persoonlijke aandacht staan aan de basis van onze dienstverlening. Neem telefonisch contact met ons op of schuif eens aan voor een vrijblijvend gesprek op maat.