Whatsapp met ons

Je zakelijke smartphones veilig houden? Zo EASY maken we het voor je
Nieuws 19 mei 2022

Je zakelijke smartphones veilig houden? Zo EASY maken we het voor je

Smartphones bevatten tegenwoordig een schat aan informatie en data. Het zal je dan ook niet verrassen dat cybercriminelen zich hier vaker op richten. Beveiliging van je zakelijke smartphones verdient dus de aandacht. Hoe voorkom jij dat verlies of diefstal van een smartphone een datalek oplevert? Collega Vilson vertelt je meer over de risico’s én tools om dit te voorkomen.  

Smartphones staan vol met waardevolle informatie

Je e-mail, gedownloade bijlagen, contactpersonen, crmCRM– en erpERP-apps met (privacy)gevoelige informatie; zodra kwaadwillenden toegang hebben tot je zakelijke smartphone kunnen deze op straat komen te liggen. Scenario’s die je liever geen werkelijkheid ziet worden. Gelukkig hoeft dat ook niet en zijn er slimme oplossingen om je zakelijke smartphones én de apps en data die daarop staan, veilig te houden. Met als bonus: deze oplossingen maken ook het beheer van deze toestellen easy. 

Speel op safe met Axoft EASY MDM

Axoft EASY MDM Pro is zo’n softwareoplossing waarmee je collega’s veilig hun smartphones en tablets laat gebruiken. MDM staat voor Mobile Device Management. De belangrijkste uitgangspunten hiervan zijn:  

 • Privé en werk zijn altijd gescheiden
  Mogen collega’s hun werktelefoon ook privé gebruiken? Het is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die steeds vaker wordt geboden. Toch wil je voorkomen dat het privégebruik een risico vormt voor zakelijke apps en data. En andersom: als medewerker wil je niet het idee hebben dat je werkgever ziet waar jij je telefoon privé voor gebruikt. Met Axoft EASY MDM Pro breng je een hele duidelijke scheidslijn aan tussen persoonlijke en zakelijke data en apps. Alles wat met werk te maken heeft komt in een aparte werkomgeving, die je zakelijk monitort en beheert. En privé gebruiken collega’s hun telefoon zoals zij zelf willen.
   
 • Jij bepaalt de regels
  Je kunt nog zulke duidelijke gebruiksregels hebben voor je zakelijke smartphones, een fout is snel gemaakt. En dat kan al snel een kostbare fout zijn, als deze voor een beveiligingsprobleem zorgt. Axoft EASY MDM Pro biedt de mogelijkheid om veel van jouw regels door te voeren, zonder dat je IT-collega’s er zelf achteraan hoeven. Wil je dat iedereen een wachtwoord instelt en via de beveiligde VPN-verbinding werkt? Dat is allemaal makkelijk in te stellen en te borgen, zonder dat je collega het simpelweg kan wegklikken of negeren.
   
 • Iedereen is up-to-date met één klik
  Up-to-date software is een onmisbaar onderdeel van je mobiele security. Maar je wilt natuurlijk niet dat een update in de weg komt te staan van het werk van je collega’s, of belangrijke apps buiten gebruik stelt. Daarom rol je een update het liefst uit na een uitgebreide test met je bedrijfskritische apps én buiten kantooruren. Met Axoft MDM EASY Pro kun je software-updates uitstellen én afdwingen op een bepaald tijdstip. Zo is iedereen tegelijk up-to-date, als je zeker weet dat alles werkt.
   
 • Veilig mailen en internetten
  Zelfs met een wachtwoord, de laatste software én een VPN ben je nog niet altijd veilig. Vaak zit een opening voor ongewenste indringers in een klein hoekje: bijvoorbeeld een sluw phishing-mailtje of het bezoeken van een verdachte site. Een goede blacklist voor ongewenste webpagina’s en beveiliging voor mailaccounts is dus geen overbodige luxe. Met Axoft EASY MDM Pro regel je dat makkelijk en op afstand, voor de mobiele devices van ál je collega’s tegelijk. 

Securitybeleid op maat?

Ben jij benieuwd hoe Axoft EASY MDM Pro in jouw bedrijf past, en wat voor beheer- en securityvoordelen het je oplevert? Vraag ons gerust om een demonstratie of advies over wat de beste keuze is voor jouw bedrijf. 

Vilson Tavares
Accountmanager