Whatsapp met ons

Kies uw ideale telefonieoplossing met deze vijf vragen
Nieuws 20 april 2021

Kies uw ideale telefonieoplossing met deze vijf vragen

Het kiezen van een nieuwe telefonieoplossing gaat niet over één nacht ijs. Wat vindt u belangrijk in uw telefonieoplossing? Er zijn zo veel mogelijkheden dat dit misschien een lastige vraag is. Bij het zoeken naar de juiste oplossingen helpen we u graag op weg. Collega Vilson deelt vijf handige vragen om te stellen bij uw zoektocht.

 1. Waarvoor gebruikt u telefonie?

Voor u een telefonieoplossing kiest, moet u zich eerst afvragen wat de rol van telefonie binnen uw bedrijf is. U gebruikt uw telefoon waarschijnlijk voor klantcontact, maar belt u ook vaak met collega’s of zakelijke partners? Dan heeft dat al invloed op uw ideale keuze. Zo biedt cloudtelefonie een breed scala aan mogelijkheden voor uitgaande gesprekken, maar zijn de mogelijkheden van Microsoft Teams dan weer zeer geschikt voor interne (video)gesprekken.

2. Hoeveel van uw collega’s bellen regelmatig?

Ook de grootte van uw team speelt een rol bij het kiezen van de juiste telefonieoplossingen. Een klein vast team heeft andere behoeften dan een groot bedrijf met verschillende afdelingen en een klantenservice. In zo’n omgeving zijn uitgebreide callcenterfunctionaliteiten erg nuttig, zoals slim doorverbinden en het gebruik van huntgroepen. Wisselt het nog weleens hoeveel collega’s veel moeten telefoneren? Met cloudtelefonie van Axoft kunt u het aantal aansluitingen makkelijk en snel bijstellen.

3. Werken uw collega’s vaak thuis of onderweg?

Werk wordt steeds flexibeler. Een vaste plek op kantoor is zeldzamer dan ooit; thuiswerken en werken op locatie behoort vaker tot de mogelijkheden. Waar uw collega’s ook zijn, ze moeten altijd bereikbaar zijn. Daarvoor is mobiele telefonie de sleutel – maar vast-mobielintegratie maakt het plaatje compleet. Uw collega’s kunnen op hun mobiele telefoon oproepen beantwoorden of starten, zowel voor hun mobiele als vaste nummer.

4. Hoe zit uw bedrijfsstructuur in elkaar?

Heeft uw bedrijf verschillende afdelingen? Dan is het belangrijk dat uw bellende klanten zo goed mogelijk in de juiste richting gestuurd worden. Met cloudtelefonie is het makkelijk om een keuzemenu in te stellen waarmee u zorgt voor kortere wachttijden en minder doorschakelingen. Of u stelt meerdere algemene nummers in. En als er dan toch doorgeschakeld moet worden, bijvoorbeeld tussen afdelingen, is aanwezigheidsinformatie weer nuttig. Zo zien uw collega’s direct wie beschikbaar is om te antwoorden.

5. Welke systemen wilt u integreren met telefonie?

Maakt u gebruik van een crm-systeem om klantgegevens in op te slaan? En wilt u dat deze gegevens tijdens telefoongesprekken makkelijk in te zien zijn door uw collega’s? Met cloudtelefonie van Axoft kunt u uw crm-systeem aansluiten op uw telefonieoplossing. Heeft u gesprekken waarin u samenwerkt met collega’s of klanten, dan kunt u dat met behulp van Microsoft Teams en de Microsoft 365-suite op één plek met elkaar integreren.

Wilt u de perfecte telefonieoplossing op maat?

Axoft heeft jarenlange ervaring met zakelijke telefonieoplossingen. Samen met u weten onze betrouwbare experts precies wat het beste werkt voor uw situatie. We staan u met raad en daad bij door het gehele proces. Benieuwd wat we voor ú kunnen doen? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

Vilson Tavares

Accountmanager Axoft IT & Telecom