Whatsapp met ons

Klantcase: de beste netwerkdekking met 5G-routers op de bouwplaats
Nieuws 10 mei 2023

Klantcase: de beste netwerkdekking met 5G-routers op de bouwplaats

In 2021 kregen wij bij Axoft de vraag om de bouwketen van Adriaan van Erk Groep te voorzien van een stabiele en snelle manier van internet. Samen met Capestone en KPN hebben wij hier gehoor aan gegeven en leverden we een razendsnel 5G-netwerk. Hoe hebben wij dit gedaan? Onze collega Wim Milder bespreekt de case. 

 

Vraag van de klant 

Snel internet is voor vele bedrijven en sectoren onmisbaar. Zo ook voor Adriaan van Erk Groep, een professioneel bedrijf dat al vele tientallen jaren onder meer woningen en bedrijfsgebouwen ontwikkelt, bouwt en levert. Projectplanners, opzichters en andere bouwplaatsmedewerkers dienen van begin tot eind te kunnen vertrouwen op niet alleen hun kennis, kunde en gereedschap. Een andere belangrijke factor is stabiel en snel internet. De reden hiervoor is simpel: belangrijke documentatie zoals bouwtekeningen en het mailverkeer moet altijd en direct werken. Toch gaat dit vanuit een bouwkeet lang niet altijd zo gemakkelijk. Een vaste internetverbinding is vaak te duur voor tijdelijk gebruik en de inzet van een 4G-dongle was in veel gevallen niet toereikend. Kortom: tijd voor een betere oplossing. 

 

De aanpak van Axoft 

Een logische stap is het opbouwen van een draadloos netwerk. Maar waar begin je? Axoft werkt nu al ruim acht jaar samen met Capestone, een professionele distributeur van een verscheidenheid aan netwerkapparatuur. Na goed overleg zijn we gegaan voor de Cradlepoint R1900 5G-router. Deze betrouwbare, sterke en vooral compacte netwerkoplossing is van alle gemakken voorzien. Een handige eigenschap is bijvoorbeeld de optie om een externe antenne aan te sluiten op de router. Zo is het netwerk niet alleen sneller, maar zorgt het ook voor een stabieler 5G-netwerk.  

 

Geweldig resultaat, tevreden klant 

Hoe heeft dit uitgepakt voor Adriaan van Erk Groep? Geweldig. Eigenaar Van Erk: “We hebben de mobiele internetoplossing van Axoft & Capestone nu bij vier bouwketen uitgerold en zijn erg tevreden. De snelheid en dekking van de wifi is nu uitstekend en zorgt niet meer voor vertragingen. We hebben nu bijvoorbeeld op onze locatie in Waddinxveen vier keer zoveel bandbreedte ter beschikking! Een ander voordeel is dat we via NetCloud gegevens kunnen monitoren en beheren, maar ook sneller kunnen uitbreiden. Zo richten we bijvoorbeeld op nieuwe locaties heel eenvoudig de wifi wachtwoorden voor gasten in, zonder dat er fysiek iemand naartoe moet.” 

 

Meer weten? 

Een stabiele internetoplossing op locatie is van groot belang. Wil je meer weten over de case met Adriaan van Erk Groep, een 5G-netwerk (laten) opzetten en beheren of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.  

 

Wim Milder 

Business Development Directeur