Whatsapp met ons

Microsoft lanceert Teams Premium: wat houdt dit in?
Nieuws 21 maart 2023

Microsoft lanceert Teams Premium: wat houdt dit in?

Sinds februari is het mogelijk om een Premium-abonnement af te sluiten voor Microsoft Teams. Welke extra functionaliteiten en opties biedt deze betaalde dienst? Onze collega Ricardo de Rijcke zet graag de meest interessante functies voor je op een rij.  

 

Maak het persoonlijker  

Vergaderen met je collega’s of bellen naar of met een klant kan via het reguliere Teams saai ogen. De standaard grijs-zwart-paarse sfeer komt vaak over als een koude en onpersoonlijke omgeving. Met Teams Premium is het mogelijk om jouw omgeving helemaal te stylen naar de huisstijl van het bedrijf. Dit oogt niet alleen meer uitnodigend, maar vooral ook een stuk professioneler. 

 

Teams wordt (kunstmatig) slimmer

Een populair onderwerp vandaag de dag is kunstmatige intelligentie. Ook Teams gaat hiervan gebruikmaken in de vorm van ‘Intelligente toegang’. In de Premium-versie maakt deze functie volledig automatisch opnamen van calls met alle vergaderonderwerpen in eigen hoofdstukken. Daarnaast logt het speciale momenten zoals wanneer je naam wordt genoemd of bij het delen van een scherm. 

 

Grenzeloze mogelijkheden

Bel je vaak met buitenlandse klanten of collega’s? Met behulp van de slimme AI-gedreven vertaalmachine verschijnen vertaalde teksten direct in beeld. De optie ‘Livevertalingen voor ondertitels’ voorziet in de vertaling van maar liefst veertig gesproken talen. Iedereen die in de vergadering zit heeft zo de keuze om zijn of haar voorkeurstaal in beeld te zien, ongeacht in welke taal wordt gesproken.  

 

Meer beveiligingsmogelijkheden

Je moet er niet aan denken: het lekken van vertrouwelijke documenten. Teams Premium geeft meer zekerheid door geavanceerde vergaderingsbeveiliging. Bepaal bijvoorbeeld zelf wie een vergadering kan opnemen of voeg gemakkelijk een watermerk toe aan een belangrijk bestand. De kans dat gevoelige gegevens uitlekken is hiermee natuurlijk niet volledig uitgesloten, maar wel een stuk kleiner. 

 

Klant- en servicegericht

Hoewel jij vaak op de hoogte bent van een afspraak kan het zijn dat een klant of collega het is ontschoten. Met Teams Premium creëer je speciale sms-berichten waarin je de contactpersoon herinnert aan de vergadering. Om het geheel nog toegankelijker te maken kun je in deze berichten een uitnodiging voegen naar een virtuele omgeving met indien wenselijk een aangepaste huisstijl. En het mooie is: deelnemers kunnen via een mobiel toestel in deze call komen zonder de Teams-app te installeren.  

 

Meer mogelijkheden en informatie

Teams Premium is een maandelijkse abonnementsdienst die naadloos aan Microsoft Teams kan worden gekoppeld. Wil je meer weten over bovenstaande en de overige opties en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee. 

 

Ricardo de Rijcke

Commercieel manager