Whatsapp met ons

Microsoft stopt met ondersteuning  Office 2016 en 2019
Nieuws 25 juni 2024

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2016 en 2019

Per 14 oktober 2025, dus kom in actie!

Het is een kop met heel veel cijfers. We hopen dat ie je triggert, want het klopt exact wat er staat. Laat je vooral niet verleiden door het idee dat het nog heel ver weg is en dus nog geen aandacht behoeft. Toegegeven, er is inderdaad nog best wel tijd om stappen te ondernemen, maar de tijd vliegt. Op 14 oktober van het volgend jaar stopt Microsoft definitief met de ondersteuning van twee nog altijd veel in gebruik zijnde Office versies.  
Dat wil niet zeggen dat het vanaf die datum ineens niet meer werkt en dat is het verraderlijke,” legt Wim Milder van Axoft uit. “Er zullen mensen zijn die redeneren dat ze, omdat ze toch nog gewoon door kunnen werken, voorlopig geen actie hoeven te ondernemen. Wees je er echter van bewust dat je vanaf dat moment verstoken blijft van updates en dat brengt serieuze risicos met zich mee.

Geen ondersteuning zorgt voor compatibiliteitsproblemen en …

Word, Excel, Outlook en PowerPoint (versies 2016 en 2019) zijn vanaf 14 oktober 2025 niet langer veilig te gebruiken. Op dezelfde datum stopt overigens ook de ondersteuning voor Windows 10. 

Vanaf de vermelde datum krijgen alle Office 2016 en 2019 apps geen nieuwe functies meer waardoor je achter (de feiten aan) gaat lopen. Microsoft stopt met (beveiligings)updates en klantenserviceondersteuning wat onvermijdelijk resulteert in grote beveiligingsrisico’s, verminderde productiviteit en compatibiliteitsproblemen.

Wat kun je doen?

Voor bedrijven is de cloudsuite Microsoft 365 E3 de meest logische overstap. Het merendeel van de relaties van Axoft loopt door de met ons afgesloten SaaS-contracten automatisch altijd in de pas en heeft hier dus geen omkijken naar. Uiteraard gaan wij als Axoft ons inspannen om iedereen die nog met oude(re) versies werkt te attenderen op de noodzaak om te upgraden en de mogelijkheden die Microsoft hiervoor biedt. Voor vragen kun je altijd bellen met onze Microsoft experts zoals Joachim Hodes.