Whatsapp met ons

Nieuw en mobiel: de nieuwste iPhones op een rij
Nieuws 21 september 2023

Nieuw en mobiel: de nieuwste iPhones op een rij

Apple toonde op dinsdag 12 september de nieuwste generatie iPhones

Het was bijna niet te missen: Apple toonde op dinsdag 12 september de nieuwste generatie iPhones. Met vier nieuwe iPhone 15-modellen kun je er weer een flinke tijd tegenaan. Maar wat is er allemaal anders en voor welke versie kun je het beste gaan? Onze collega Joachim Hodes zoekt het voor je uit en heeft de vier toestellen op een rij gezet.

Beter, scherper, sneller

Zoals het nummer al verraadt is de iPhone 15-serie de directe opvolger van de iPhone 14-serie. Net zoals de voorgangers heeft ook deze nieuwe serie een standaardmodel, namelijk de iPhone 15 (6,1”) en de grotere iPhone 15 Plus (6,7”). De nieuwe toestellen hebben een flinke verbetering ondergaan op meerdere vlakken, waaronder een betere camera, een krachtiger display en een sterkere interne chip. De nieuwe iPhone 15-serie loopt dus op alle vlakken net even wat soepeler en sneller, en oogt beter. Het design is eveneens iets anders dan voorheen. De twee devices zijn voorzien van matglas aan de achterkant en aangepaste rondingen bij de randen.

 

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen.

Kracht in je zak

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone die klaar is voor een intensieve dag? Dan ga je voor een iPhone 15 Pro (6,1”) of de grotere iPhone 15 Pro Max (6,7”). Met een always-on-display en een zelfs nóg sterkere processor dan die van de reguliere iPhone 15-toestellen werk je nog productiever door. Verder zijn de randen rondom het scherm gemaakt van titanium, wat het geheel nog sterker maakt dan voorheen. Deze randen zijn overigens ook voelbaar anders: de twee toestellen zijn ronder en daarmee wat gladder. Daarnaast beschikken de Pro en Pro Max over een actieknop. Deze is zelf in te delen om snel een proces op de telefoon op te starten, zoals het snel openen van een app of de zaklamp aanzetten.

Bliksems: nieuwe oplaadpoorten

Wellicht de grootste verandering is de oplaadpoort. Onder dwang van de Europese Unie hebben ze de Lightning-aansluiting moeten wijzigen naar de meer conventionele USB-C. Dit houdt ook in dat al je oude Lightning-kabels en -adapters onbruikbaar gaan worden. Wat ook goed is om te weten is dat de iPhone 15-serie twee verschillende USB-C-poorten heeft. De reguliere modellen hebben een poort met USB 2-snelheid, terwijl de Pro en Pro Max zijn voorzien van een USB-C-poort met de snelheid van USB 3.

Meer weten?

Naast bovengenoemde verschillen zijn er nog meer variaties tussen de toestellen, zodat elke gebruiker, afdeling of organisatie de juiste keuze kan maken. Wil je weten welk toestel het beste werkt voor jou en je collega’s? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Joachim Hodes
Product- & Partnermanager