Whatsapp met ons

NIS2 uitgesteld naar begin 2025 maar de tijd vliegt dus zet nu stappen
Nieuws 4 juni 2024

NIS2 uitgesteld naar begin 2025 maar de tijd vliegt dus zet nu stappen

Voorbereiding op NIS2, essentieel voor effectieve cyberweerbaarheid.

Als je de lijst van bedrijven en sectoren bekijkt die moeten voldoen aan de verplichtingen voor cyberbeveiliging (NIS2) dan lijkt het haast iedereen te betreffen. Vrijwel alle bedrijven en organisaties van enige omvang in kritieke sectoren krijgen te maken met verplichtingen (zorgplicht en meldplicht) om de cybersecurity te vergroten en cyberaanvallen tegen te gaan. Deze verplichtingen staan in de Network and Information Security directive (NIS2-richtlijn). Nog niet iedereen is daar klaar voor. “Toch is zo goed als iedereen die het aangaat er wel al druk mee bezig en dat is verstandig,” betoogt Wim Milder, Business Development Directeur bij Axoft. “Dit is namelijk iets wat niet zomaar even van de ene op de andere dag geregeld is.”

Weet je niet 100 procent zeker of je aan NIS2 moet voldoen, of welke stappen je (nog) moet zetten? Wij zoeken het voor je uit en helpen je indien nodig verder. 

De wet is uitgesteld, maar je moet nu wel doorpakken 

De wet is uitgesteld naar begin 2025 en dat geeft iedereen iets meer lucht om de noodzakelijke maatregelen te treffen. “Maar achteroverleunen is er niet bij, de tijd vliegt en dus moet je nu doorpakken. Dit is de tijd om je voor te bereiden op de zorgplicht en maatregelen te nemen die de veiligheid en weerbaarheid van de processen en diensten verbeteren.

Moet je nog stappen maken en wil je weten waar je nu staat? Wij regelen een onafhankelijke audit en op basis daarvan kunnen de specialisten van Axoft de implementatie verzorgen van alles wat aan hard- en software nodig is om te voldoen aan NIS2. 

De basis voor een effectieve en efficiënte cyberweerbaarheid

Ook als je niet hoeft te voldoen aan NIS2, is het aan te bevelen om te zorgen dat je een aantal basismaatregelen treft. Voor het stevige fundament van een effectieve en efficiënte cyberweerbaarheid nemen we alles mee. We kijken naar; inrichting risicomanagement, toepassing van sterke authenticatie, bepaling wie toegang heeft tot de data en diensten, beperking van het aanvalsoppervlak, versleuteling en bescherming tegen verlies van gegevens, inrichting patchmanagement, centralisatie en analyse loginformatie etc. Alles op orde? Complimenten! Nog enkele verbeterpunten, of grote ambities? Neem dan contact op met Wim Milder.