Whatsapp met ons

Overstappen naar de cloud is eenvoudiger dan u denkt 
Nieuws 28 juni 2020

Overstappen naar de cloud is eenvoudiger dan u denkt 

Wilt u graag overstappen naar de cloud, maar weet u niet zeker hoe u dat nou aanpakt? Switchen naar werken in de cloud hoeft niet moeilijk te zijn. Een goed stappenplan helpt u daarbij. Het maakt stappen inzichtelijk, zodat u de vinger aan de pols houdt. Hoe zo’n stappenplan eruitziet? Dat vertellen wij u graag.  

 • Stap 1: Bepaal een doel
  Overstappen naar de cloud zou altijd moeten gebeuren vanuit een concreet doel. Stel uzelf de vraag wat u met de overstap wilt bereiken. Misschien wilt u uw collega’s mobieler laten werken, of iedereen eenvoudiger toegang geven tot zakelijke bestanden. Door vooraf een doel te formuleren weet u wat het beoogde eindresultaat moet zijn en kunt u daar effectiever naartoe werken.
 • Stap 2: Betrek uw collega’s
  Overstappen naar de cloud betekent dat collega’s anders gaan werken. Verandering kan eng zijn, dus is het verstandig uw collega’s hierin te betrekken. Informeer hen over de voordelen van de Axoft EASY cloudwerkplek en hoe het hen makkelijker en sneller laat werken. Vraag hun ook wat zij nodig denken te hebben om op afstand effectief te kunnen werken. Zo creëert u draagvlak binnen de organisatie en verloopt de transitie een stuk soepeler.
 • Stap 3: Inventariseer uw bestaande IT
  Werken in de cloud gaat volledig online. Dat betekent dat het netwerkverkeer flink toeneemt. Uw bestaande IT moet dat wel aankunnen. Bekijk daarom vooraf of er aanpassingen nodig zijn, zodat uw collega’s meteen goed aan de slag kunnen. Denk aan het updaten van uw infrastructuur, mobiele devices, internetverbinding en security. Het is raadzaam hier specialistische hulp over in te winnen. Vanzelfsprekend kijkt één van onze expert graag met u mee, zodat u vervelende verrassingen achteraf voorkomt.
 • Stap 4: Maak een planning
  Nu het inventariseren is gebeurd, is het tijd om een realistische planning te maken. Het is wel zo prettig als de overstap niet in de weg staat van de productiviteit en continuïteit. Door de overstap in het weekend of in de avonduren te plannen gaat u daar slim mee om. Maak ook goede afspraken met uw collega’s, zodat zij op de hoogte zijn van de voortgang en zo voorbereid zijn op de nieuwe werkwijze.  
 • Stap 5: Test de nieuwe oplossing
  Voordat de daadwerkelijke implementatie plaatsvindt is het goed om alles uitgebreid getest te hebben. Een testopstelling is hier ideaal voor. Neem hier ruim de tijd voor en zorg dat u niets overhaast. Beter een dag langer testen dan straks dagenlang bezig zijn met het oplossen van de fout bij livegang. 
 • Stap 6Maak de overstap
  Het is tijd om de nieuwe oplossingen klaar te maken voor gebruik; de migratie naar de cloud kan plaatsvinden, eventuele nieuwe hardware kan worden aangesloten en de systemen kunnen worden gekoppeld. Hoe beter de voorbereidingen tot aan dit moment zijn geweest, hoe soepeler de daadwerkelijke overstap zal zijn. De Axoft EASY cloudwerkplek is nu klaar voor gebruik! 
 • Stap 7Evalueer en leer
  Uw collega’s werken inmiddels een tijdje in de cloud. Een mooi moment voor een eerste evaluatie. U wilt natuurlijk dat uw collega’s zo makkelijk mogelijk werken in de cloud. Vraag ze daarom naar hun ervaringen. Lopen zij nog tegen bepaalde zaken aan? Zijn alle functionaliteiten duidelijk en werkt alles naar behoren? Met hun input kunt eventuele puntjes op de i zetten en echt alles uit de nieuwe oplossing halen.  

Ook overstappen naar de cloud?
Wilt u ook in één keer en zonder problemen overstappen naar de cloudWellicht is de Axoft EASY cloud Werkplek iets voor u! Neem dan contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw organisatie. Zo laat u uw collega’s meteen profiteren van de voordelen die de cloudwerkplek biedt.

Ontdek hier alles over de Axoft EASY Cloud Werkplek