Whatsapp met ons

Overstappen naar een Microsoft-cloudwerkplek in vijf stappen
Nieuws 21 juni 2021

Overstappen naar een Microsoft-cloudwerkplek in vijf stappen

Van traditionele werkplekken naar de Microsoft-cloudwerkplek; veel bedrijven hebben de overstap al gemaakt en werken daardoor flexibeler en slimmer dan voorheen. Overweegt u de overstap, maar weet u niet hoe u dat aanpakt? Goed nieuws: overstappen is helemaal niet moeilijk. Axoft-collega Wim Milder deelt vijf eenvoudige stappen die u doorloopt. En natuurlijk begeleiden we u graag hierbij.

Stap 1: Kies de juiste oplossing

Cloudwerkplekken van Axoft zijn beschikbaar in diverse varianten. Daardoor is er een oplossing voor ieder type organisatie. Zo kunt u kiezen voor enkel de belangrijkste basisfunctionaliteiten, zoals de bekende Office-programma’s. Ook is er keuze uit uitgebreidere varianten, met daarin onder andere aanvullende security zoals Microsoft Defender. Omdat kiezen niet altijd even makkelijk is, kijken wij graag met u mee naar de beste optie voor uw bedrijf. Dat scheelt een hoop gedoe en u maakt in één keer de juiste keuze.

Stap 2: Zorg voor een sterke basis

Als u wilt overstappen op de cloudwerkplek is het belangrijk dat uw IT daarop is voorbereid. U zult meer met apps gaan werken, en vaker op afstand, waardoor de databelasting op uw netwerk kan toenemen. Dat vraagt om up-to-date verbindingen, netwerkapparatuur en mobiele hardware met de juiste performance en connectiviteit. Ingewikkeld? Axoft kijkt natuurlijk graag met u mee naar het totale plaatje. U weet zeker dat u niets over het hoofd ziet, en dat werkt toch net even wat efficiënter.

Stap 3: Betrek uw collega’s

IT is belangrijk, maar uw collega’s zijn en blijven de belangrijkste schakels binnen uw organisatie. Zij zijn immers degenen die met de werkplekken zullen gaan werken. Betrek hen daarom in het traject en wijs hen op de voordelen van de nieuwe oplossing. Denk hierbij aan het organiseren van workshops, voortgangsgesprekken en het aanstellen van een aanspreekpunt voor vragen. Je collega’s zijn daardoor ook echt onderdeel van de switch. Verandering zal daardoor niet met argusogen bekeken worden, maar sneller worden toegejuicht.

Stap 4: Plan de overstap

In de vierde stap heeft u het nodige voorwerk gedaan. Hierin plant u de overstap; u wilt natuurlijk niet dat de migratie de productiviteit van uw collega’s onderbreekt. Gelukkig hoeft dat ook niet. Axoft plant de switch net zo gemakkelijk in de avonden of in het weekend. U mist geen minuut aan productiviteit en bent ervan verzekerd dat u in één keer zonder onderbrekingen overstapt.

Stap 5: Train uw collega’s

We zeiden het al eerder in stap 3: uw collega’s zijn degenen die gebruik gaan maken van de werkplekken. Hun ervaringen zijn bepalend voor het succes van de switch. Als laatste stap is het dan ook raadzaam om gebruikerstrainingen te organiseren. Wij ondersteunen u ook hierbij ‒ via de Axoft Academy. Onder deze naam hosten we diverse gebruikerstrainingen en workshops voor iedere laag in uw organisatie. Zo zorgt u ervoor dat uw collega’s direct goed overweg kunnen met, bijvoorbeeld, de Office-apps, securitymaatregelen en andere belangrijke onderdelen.

Ook makkelijk overstappen naar de cloud?

Overstappen naar een Microsoft-cloudwerkplek; met Axoft als uw IT-partner gaat het makkelijker dan ooit. Wij spreken uw taal en ondersteunen u met raad en daad. Samen zorgen we ervoor dat uw IT toekomstvast wordt ingericht en uw organisatie optimaal flexibel werkt. Maak online een afspraak.

Met vriendelijke groet,

Wim Milder

Business Development Directeur