Whatsapp met ons

Refurbished: vriendelijk voor milieu en portemonnee
Nieuws 6 oktober 2022

Refurbished: vriendelijk voor milieu en portemonnee

De optie om voor refurbished te gaan is niet meer weg te denken bij het kopen van een nieuwe telefoon, laptop of andere elektronica. Maar wat is dit eigenlijk? En waarom zou je juist voor een dergelijke mogelijkheid moeten gaan? In dit artikel legt collega Ricardo uit wat refurbished is en welke voordelen het jou kan bieden.

Wat is refurbished eigenlijk?

Refurbished is heel plat vertaald niets meer dan ‘gerenoveerd’. In het geval van een refurbished toestel krijg je ook precies dit. Na een controle kun je de telefoon, tablet of smartwatch na een grondige inspectie, opfrisbeurt en eventuele reparatiewerkzaamheden aanschaffen. Is het wel zo goed om voor een dergelijk gerenoveerd apparaat te gaan? Er zijn goede redenen te bedenken waarom je beter een refurbished device kunt kopen dan een nieuw toestel.

1. Milieuvriendelijk

Bij het maken van een volledig nieuw toestel komt er veel CO₂ vrij. Ook zijn er andere grondstoffen zoals zilver en nikkel nodig om een telefoon te kunnen produceren. Refurbished devices maken gebruik van bestaande technologie en onderdelen. Door dit hergebruik hoeven er minder nieuwe items gemaakt te worden. Koop je een refurbished apparaat in de online shop van Axoft, dan lever je meteen een bijdrage aan een schoner milieu.

2. Altijd kwaliteit

Een refurbished device gaat altijd door de handen van een expert die zorgt voor de optimalisatie en eventuele reparatie. Bij aanschaf van een dergelijk toestel komt het dus nooit voor dat onderdelen defect zijn, ontbreken of maar half werken. Zo ben je als klant altijd verzekerd van de klasse en kwaliteit die je van Axoft gewend bent.

3. Goedkoper uit dan nieuwe toestellen

Vaak kun je voor slechts een fractie van de nieuwprijs een toestel kopen dat net zo goed werkt. Uiteraard zijn er wel verschillen in de soorten refurbished, waardoor de prijzen uiteenlopen. Vind je het niet erg om voor een toestel te gaan dat ‘licht gebruikt’ is? Dan betaal je er in veel gevallen ook minder voor dan een ‘zo goed als nieuw’ apparaat. Hoe dan ook, met refurbished ben je onderaan de streep altijd goedkoper uit.

4. Meer keuze, minder beperkingen

Als je een nieuw toestel koopt, heb je vaak maar de keuze uit een beperkt aantal modellen. Als je gaat voor refurbished is dit anders. Zo zijn er veel meer opties mogelijk, uiteenlopend van de nieuwste exemplaren tot de oudere varianten. Ook in de online shop van Axoft is er voor iedereen wel een toestel op maat beschikbaar.

5. Sneller uit voorraad leverbaar

Tijdens de coronapandemie werd door het chiptekort duidelijk dat lang niet altijd aan de vraag van een toestel kan worden voldaan. Een gerenoveerd apparaat heeft deze beperkingen niet, omdat het alleen rekening hoeft te houden met eventuele kleine reparaties. Daarom is een refurbished device in de online shop van Axoft vaak direct uit voorraad leverbaar.

Refurbished bij Axoft

Twijfel je nog of een refurbished device iets voor jou is of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje in de online shop van Axoft voor het aanbod en vraag een account aan.

Ricardo de Rijcke
Commercieel Manager